Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ha­luam­me­ko Pu­das­jär­vel­le tuu­li­voi­maa hin­nal­la millä hyvänsä ja olem­me­ko saaneet tuu­li­voi­mas­ta liian ruu­sui­sen kuvan?

Pudasjärvellä ollaan nyt rakentamassa massiivisesti tuulivoimaloita joka nurkalle. Olisiko tuulivoima-asiassa syytä pysähtyä miettimään tuulivoiman vaikutuksia nyt ja tulevaisuudessa?

Tutustuessani tuulivoima-asioihin Hetekylän Aittovaaran hankkeen yhteydessä tuli mieleen, että olemmeko saaneet tuulivoimasta liian ruusuisen kuvan?

Puhutaan tuulivoimapuistoista, vaikka pitäisi puhua tuulivoimatehdasalueista. Puhutaan puhtaasta energiasta, mutta ei puhuta niistä pysyvistä ympäristö- ja luontohaitoista mitä rakentaminen ja käyttö tuo tullessaan. Ja mikä tärkeintä, puhutaanko tarpeeksi ihmisten ja eläinten elinympäristön muuttumisesta tai mitä terveyshaittoja ihmisille aiheutuu?

Haittoja ovat mm. tuulimyllyn pyörimiseen liittyvä melu, infraäänet, tuulimyllyn lapojen aiheuttama välkehaitta, lentoestevalot ym. valot, maisemahaitta, alueen virkistyskäytön haitat, luontohaitat.

Kaikkea ääntä, kuten infraääntä, ei voi kuulla korvin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.