Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Yli 12-vuo­tiai­den ko­ro­na­ro­ko­tus­kat­ta­vuus nyt­käh­ti Pu­das­jär­vel­lä yli 80 pro­sen­tin – Tai­val­kos­kel­la yli puolet van­him­mis­ta kun­ta­lai­sis­ta ro­ko­tet­tu kolmeen kertaan

Yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus hypähti viime viikolla Pudasjärvellä yli 80 prosentin rajan. Kaksi koronarokotusta on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sunnuntain lukemien mukaan saanut 80,1 prosenttia kaupungin yli 12-vuotiaista, kun vielä viime viikolla kahdesti rokotettujen osuus oli 77,8 prosenttia.

Rokotuskattavuus on parantunut erityisesti nuorimmilla rokotettavilla.

Taivalkoskella kahden rokoteannoksen suoja koronaa vastaan on 80,7 prosentilla 12 vuotta täyttäneistä. Lisäystä edellisviikkoon on puoli prosenttiyksikköä.

Kahden annoksen rokotuskattavuuden muutosta muutaman viime viikon aika  havainnoillistaa  alla oleva animaatio.

Taivalkoskella kolmannen koronarokotuksen on nyt saanut jo 56,6 prosenttia yli 80-vuotiaista. Pudasjärvellä sen sijaan vain 9,6 prosenttia 80 täyttäneistä on saanut kolmannen rokoteannoksen.

Kaikkiaan kolmansia rokoteannoksia on Taivalkoskella annettu 391, kun lukema oli viikkoa aikaisemmin 329.

Pudasjärvellä oli sunnuntaihin mennessä annettu 264 kolmatta rokoteannosta. Viikkoa aiemmin niitä oli annettu 178.

Kolmansia koronarokotuksia annetaan toistaiseksi vain yli 60-vuotiaille ja sitä nuorempien osalta rajatulle joukolle. Aiheesta tarkemmin THL:n verkkosivuilla.

Koronarokotusten edistyminen Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja koko maassa 12.10-28.11.2021.
Koronarokotusten edistyminen Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja koko maassa 12.10-28.11.2021.
Kuva: Jussi Korhonen

Pudasjärvelle kirjattiin viime viikolla neljä ja Taivalkoskelle viisi uutta koronatartuntaa.

Koko viime vuonna alkaneen epidemian aikana tartuntoja on viime viikon loppuun mennessä merkitty Pudasjärvelle 95 ja Taivalkoskelle tasan sata. Taivalkosken lukemia paisuttavat muualta tulleilla marjanpoimijoilla todetut kymmenet tartunnat, jotka merkittiin kuntaan.