SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Yli 10 hengen ti­lai­suu­det ovat kiel­let­ty­jä maa­lis­kuun loppuun saakka Pu­das­jär­vel­lä – Poh­jois-Poh­jan­maal­la ollaan epi­de­mian kiih­ty­mis­vai­hees­sa

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella ovat kiellettyjä 31. maaliskuuta saakka. Turvatoimia noudattaen enintään 10 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia.

Isoja yleisötilaisuuksia joudutaan odottamaan vielä pitkään. Avi kielsi niiden pitämisen maaliskuun loppuun sakka.
Isoja yleisötilaisuuksia joudutaan odottamaan vielä pitkään. Avi kielsi niiden pitämisen maaliskuun loppuun sakka.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen Pohjois-Pohjanmaalla ja siten myös Pudasjärvellä maaliskuun loppuun saakka tartuntatautilain nojalla.

Nykyisiä yleisten kokoontumisien rajoituksia on siis jatkettu.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että välttämättömiä, korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan kuitenkin järjestää turvatoimia noudattaen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Asiakkailla ja osallistujilla pitää olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta. Lisäksi pintojen puhdistusta pitää tehostaa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto huomioi päätöstä tehdessään Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatiotyöryhmän arvion tilanteesta ja suositukset torjuntatoimiksi.

Yhteistyöryhmä kokoontui perjantaina. Se arvioi kokouksessaan, että kokonaisuutena sairaanhoitopiirin epidemiologinen tilanne on kiihtymisvaiheessa.

Pohjois-Pohjanmaa on epidemian kiihtymisvaiheessa, joten alueella valmistaudutaan valtioneuvoston suosituksen mukaisesti sulkuvaiheen toimenpiteiden käyttöönottoon 8.3. alkaen. Tautitilanne muuttuu päivittäin.