Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

NÄIHIN AIKOIHIN: Näihin ai­koi­hin 13: Tulva vei tuo­ma­ri­ko­pin, nätti karhu ilah­dut­ti pi­ha­pii­ris­sä – mutta mitä tehdään pi­le­tos­suil­la?

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Vi­rik­keel­li­nen ja tur­val­li­nen vanhuus Pu­das­jär­vel­lä – Hyvän olon kes­kuk­sen ”yh­tei­seen olo­huo­nee­seen” tulee hankkia bil­jar­di myös vart­tu­neim­mil­le ih­mi­sil­le

Pudasjärven väkiluku pienenee ja vanhusväestön määrä kasvaa. Pudasjärven kaupungin ja Oulunkaaren täytyy huomioida tämä asia tulevaisuudessa. Hoivapaikkoja pitää olla riittävästi ja mikäli niitä ei ole, tulee niitä hankkia vaikka ostopalvelujen kautta.

Näin Korona-aikana tarvittaisiin mahdollisimman paljon virikkeitä ikääntyville ihmisille, etteivät he tylsistyisi kotona Koronan vuoksi. Lisäksi tarvitaan asianmukaista tietoa kaikille ikäihmisille Koronatilanteesta Pudasjärvellä ja siihen liittyvistä riskeistä, ettei kukaan menetä mielenrauhaansa, kun joutuu miettimään asioita yksikseen.

Ikääntyvät ihmiset haluavat harrastaa ja tehdä yhdessä asioita. Tämän vuoksi täytyy lisätä myös palvelua ikääntyville ihmisille. Saamani palautteen mukaan Hyvän Olon Keskuksen ”yhteiseen olohuoneeseen” tulee hankkia biljardi myös varttuneimmille ihmisille.

Nuorisotiloihin varmaan sellainen tulee, mutta varttuneemmalla väellä on iso kynnys lähteä pelaamaan nuorisotiloihin eri pelejä.

Koronan taittuessa varttuneille tulisi järjestää yhteisiä turinatuokioita ja siihen sitten mukaan pikkuinen liikunta-annos – voisiko Pudasjärven Urheilijoiden kuntourheilujaosto ottaa tästä pallon itselleen?

Lehtien palstoilla on ollut puhetta vanhuspalveluiden tilanteesta. Se on varmaan seuraavan valtuustokauden asia, jolloin pitää tarkemmin seurata asioita. Saamani palautteen mukaan Oulunkaaren henkilökunta on asiansa osaavaa ja erittäin hyviä ammatissaan ja palveluaste on todella korkea.

Hyvän Olon Keskus valmistuu aikataulun mukaisesti ja silloin tulee tarkastella asioita myös vanhuspalveluiden ja hoivapalveluiden osalta. Uskon, että kaupungin virkamiehet ja luottamushenkilöt paneutuvat asioihin ja saadaan aikaan hyviä ratkaisuja kaikkien kuntalaisten parhaaksi.

Toivotan koronasta huolimatta oikein aurinkoista kevättä kaikille ja liikunnan riemua!

Marko Koivulakuntavaaliehdokas Suomen keskusta ry