Lukijalta
Mielipide

Vihreät on vaih­to­eh­to – Pu­das­jär­ven vihreät läh­te­vät vaa­lei­hin järjen äänellä

-
Kuva: Anna Kerälä

Pudasjärveä on viety keskustan johdolla ja vasemmiston kannattamana jo useampaan sopeuttamisohjelmaan ja kolmaskin on jo näköpiirissä. Valtakuvioista on kirjoitettukin jo 80-luvulta lähtien.

Nytkin keskustan yksi slogan on ”eikä kaveria jätetä pulaan”. Ehkä kaikki eivät ole kavereita. Saarikko sanoi ”ääni kannattaa antaa sille, jolle voisi antaa kotinsa avaimet”.

Muistissa on, kun Sipilä oli avaimia antamassa. Kulmunikin aloitti melkein aina ”olemme hävinneet jo neljät vaalit”. Väki vähenee.

Perussuomalaisilla on outo kalenteri käytössä, kun käyvät eduskuntavaaleja, vaikka nyt on kuntavaalit. Pudasjärven asioihin persut ovat ottaneet sen verran kantaa, että tuulivoimaa ei saa rakentaa, koska kahden miljoonan verotuloilla ei ole mitään merkitystä.

Hankkeita ei saa olla, koska raha tulee EU:sta, vaikka suurin osa hankkeista on kehityshankkeita ja niiden kuntarahan osuus on pieni. Ja vaikka hankkeista lähtee joskus hyviäkin juttuja liikkeelle.

Maahanmuuttajia ei saa meille tulla, vaikka ne toisivat työpaikkoja ja korjaisivat vinoutunutta väestörakennetta ja huoltosuhdetta. Ehkä kunnan avaimia ei kannata antaa persuillekaan.

Pudasjärven vihreät lähtevät vaaleihin järjen äänellä, hyvin realistisista lähtökohdista – ensin sopeuttamaan toiminta mahdollisuuksiin ja sen jälkeen kehittämään Pudasjärveä, pudasjärveläisten ja kylien parhaaksi.

Olemme tassut maassa olevia maaseutuvihreitä, joilla on paljon kehittämisajatuksia. Yhtenä niistä, on autoilla täällä edelleenkin. Vanhallakin autonrotiskolla voi ajella ekologisemmin täällä perukoilla.

Kylien asumismahdollisuudet ovat meille tärkeitä. Siihenkin liittyy liikenteen kehittäminen. Kuulette siitä pian. Meillä olisi hyvä olla avainasemissa, kehittämässä kuntaa.

Tulukaa meijän ehokkaaksi.

Veikko HyttinenPudasjärven vihreät