Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Vaa­li­pos­tia: Kylien elin­voi­man edel­ly­tyk­se­nä kun­nol­li­set tie­yh­tey­det

Pudasjärvi

Hyvin paljon on tullut yhteydenottoja eri puolilta pitäjää tiestön huonosta kunnosta. Me olemme Sarakylän alueella todenneet konkreettisesti saman asian. Teiden kunto on surkea. Kelirikkokausi kestää lähes koko kesäkauden ja estää raskaan liikenteen. Tämä hankaloittaa päivittäistä liikennöintiä, matkailua ja peruselinkeinojen harjoittamista.

Palautetta on annettu tienkäyttäjän linjalle, urakoitsijalle ja suoraan Ely-keskukselle soittamalla ja tekstiviestein. Palaute kirjataan, seurataan tilannetta, käydään laittamassa kuopan merkkejä ja kerrotaan tilanteen olevan yhtä vaikea koko pitäjän alueella.

Palautteen antaminen ja soittaminen on turhauttavaa.

Meidät sivukylien asukkaat on jätetty tässä tilanteessa suorastaan heitteille.

Otin tiestön kunnon esille viime kunnanhallituksen kokouksessa Keskustan ryhmän linjauksen mukaisesti ja esitin kaupunginhallituksen kannanottoa asiaan.

Asiasta käytiin vilkasta keskustelua ja kaikki olivat yksimielisiä, että asiaa täytyy viedä eteenpäin.

Kaupunginhallituksen päätökseksi tuli, että tekninen toimi kartoittaa tiestön kunnon koko pitäjän alueella ja selvitys toimitetaan Ely-keskukselle tulevien perusparannusten suunnittelemista ja rahoittamista varten.

Jorma KouvaKeskustan kuntavaaliehdokas Keskustan Pudasjärven kunnallisjärjestön pj.