Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Iijoki: Tärkeä etappi saa­vu­tet­tu Iijoen vael­lus­ka­la­kan­to­jen el­vyt­tä­mi­ses­sä – "Määrät ovat vielä pieniä, mutta jostain pitää aloit­taa"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Uutiset vai­kut­ta­vat voi­mak­kaas­ti ja voivat jopa ah­dis­taa – rat­kai­su­na ei ole silmien um­mis­ta­mi­nenIkävät uutiset ovat viime vuosina hallinneet otsikoita. Monen mielestä uutisten seuraaminen on saattanut muuttua raskaaksi ja masentavaksi. Kriisiuutisointi voi herättää ahdistusta.

Nykypäivänä uutistulvalta on vaikea välttyä, mutta toisaalta huomiotaan voi suunnata muualle. Niin on tehnyt ainakin osa nuorista, sillä Kantar TNS oy:n Uutismedian liitolle tekemästä tutkimuksesta selviää, että korona-aikaan verrattuna nuorten kiinnostus isoihin uutisaiheisiin on selvästi vähentynyt. Samoin on vähentynyt myös uutisten päivittäinen seuraaminen.

Kyselyn mukaan 40 prosenttia nuorista on alkanut ainakin jossain määrin vältellä sotaan, kriiseihin ja muihin negatiivisiin asioihin liittyviä uutisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.