Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Uudet kou­lu­lai­set ovat ter­ve­tul­lei­ta Pu­das­jär­vel­le, sillä tällä menolla sääs­tö­jä haetaan vas­ta­kin

Pudasjärvellä peruskoululaiset aloittavat lukukautensa tämän viikon torstaina. Koululaisten määrä on tippunut alle 900 oppilaan, mutta kovin suuresta pudotuksesta ei kuitenkaan ole kyse. Ikäluokkien kesken on suuriakin vaihteluja. Niiden kokoon vaikuttaa paitsi syntyvyys myös muuttoliike, jota on vaikea ennakoida.

Pudasjärven syntyvyys on ollut laskussa, vaikka moniin vertailukuntiin suhteutettuja uusien pudasjärveläisvauvojen määrä on pysynyt suhteellisen korkealla.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pudasjärvellä syntyi tammi-kesäkuun aikana yhteensä 35 vauvaa. Toivottavasti nyt syntyneet pienokaiset saavat kasvaa Pudasjärvellä ja vartuttuaan siirtyä koulutielle täällä, sillä jokainen kuntalainen on erityisen tärkeä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin