Lukijalta
Mielipide

Unoh­tui­ko jokin? – Spe­ku­loin­ti ei kuulu va­ka­viin asioi­hin

-
Kuva: Pasi Haarahiltunen

Nyt kun on päästy yli joulun kohkaamisesta – joka alkaa nykyisin jo marraskuun puolella ja entistä kaupallisempana – ei kovin paljoa näy, minkä vuoksi ihmiset viettävät joulunaikaa. Eivät ehkä ole ajatelleet ostaessaan kamaa laulunsanoin: ”Antaa mennä, kun on alamäki vaan”. Seassa suoranaista rääsää, jota ei koskaan tarvitse – vaan kun ostaa pitää. Ja niin laps hankeen hukkuu, unhoittuu. Näinhän se suurimaksi osaksi käy.

Kun pimeyden aikaa on ollut riittävästi ja valoa on päivässä entistä pitempään, tiedotusvälineissäkin vähenee samojen uutisien toistot.

Eipä ole kuukausiin juuri muuta uutisoimisen arvoista ollut, kuin Trumpin toilailut, korona, joulu ja uudenvuoden rakettien ampumiset.

Koronan tiedotuksissa on ollut ihan oikein, että oikea tieto tulee ihmisten tietoon, että miten tulee suhtautua. Spekulointi ei kuulu vakaviin asioihin. Rokotuksetkin tulee ajan kanssa. Ammatti-ihmiset tuikkii niitä taidolla ja turvallisesti, kunhan käsivartta vähän paljastaa.

On ollut välillä kirpakasta pakkasta, mutta hienot hiihtokelit. Valon lisääntyminen saa mieletkin valoisammalle mallille, niin mennään eteenpäin kevättä kohden että tohisee.

Hyvää kevättalven aikaa ja ulkoilumieltä. Kaikki järjestyy.

Erkki Honkanen