Unel­ma­teh­taas­sa unelmia toteen – Rim­mil­le yri­tys­hau­to­mo ja toi­mi­ti­lo­ja

Unelmatehtaan tavoitteena on luoda Rimmille eri toimijoiden yhteisö, jossa yrittäjät voivat toimia ja luoda uutta työtä. Nelosrakennuksessa toimii koulun keittiö- ja ruokalatilat vielä tämän kevään ajan.
Unelmatehtaan tavoitteena on luoda Rimmille eri toimijoiden yhteisö, jossa yrittäjät voivat toimia ja luoda uutta työtä. Nelosrakennuksessa toimii koulun keittiö- ja ruokalatilat vielä tämän kevään ajan.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

– Unelmatehas on itsekin unelma, Pudasjärven kehittämisjohtaja Jorma Pietiläinen muotoilee, mutta uskoo unelman toteutumiseen.

Unelmatehas-konseptia on valmisteltu Pudasjärven kaupungin kehittämistoimessa jo tovin aikaa. Päätöksentekoon sen on tarkoitus tulla vielä kevään aikana.

Unelmatehas on moniulotteinen yrittäjyyttä ja työllisyyttä tukeva ja kehittävä suunnitelma, jossa hyödynnetään Rimminkankaan koululta vapautuvia tiloja. Tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa ja mahdollisuuksia – yksinkertaisesti työtä ja toimeentuloa Pudasjärvelle.

 

Kunnallislaki ei juurikaan salli suoraa rahallista tukea yrityksille, mutta kehittämis- ja tukitoimintaa kunta sen sijaa voi ja haluaa tehdä. Rimmin tilat halutaan myös järkevään käyttöön.

– Unelmatehas olisi Rimmin alueelle muodostuva yrityshautomo, joka tarjoaisi yrityksille erilaisia mahdollisuuksia, Pietiläinen tiivistää.

Yrityshautomossa voitaisiin kokeilla ideoita helposti ja turvallisesti.

Ensi alkuun Unelmatehtaan käytössä olisi Rimmin kolmosrakennus sekä nelosrakennuksen keittiö- ja ruokalatilat. Kolmosrakennuksessa on kuvaamataidon, teknisen työn ja kotitalouden opetustiloja.

– Tiloissa on jo valmiina teknisiä edellytyksiä esimerkiksi puu- ja metallitöille. Keittiötiloissa puolestaan voitaisiin jatkojalostaa paikallisia ruoka-aineita.

Keittiön hyödyntäminen linkittyy myös Sodankylän kanssa yhdessä aloitettuun lähiruokahankkeeseen, jossa edistetään lähiruuan käyttöä julkisissa ruokailuissa.

 

Unelmatehas toimisi aloittavien yritysten tukikohtana ja tarjoaisi paitsi toimitiloja myös henkistä tukea yhteisöstä ja verkostoitumista:

– Unelmatehas on filosofinen ajatus siitä, kuinka itsenäiset yhdistykset ja yritykset voivat toimia ja yhteisvoimin saavuttaa tuloksia.

Tulevaisuudessa Unelmatehtaan ”siipien suojiin” sopisi myös Karhupajan ja Työpetarin toimintaa.

– Tavoitteena on kasvattaa ihmisten kyvykkyyttä ja hyödyntää erilaista osaamista.

 

Olemassa oleville yrityksille Unelmatehas tarjoaa mahdollisuuksia alihankintapalvelujen ostamiseen tai vaikka työvoimavuokrasta. Siellä voisi olla myös toimitiloja etätyötä tekeville.

Unelmatehtaan voimin on tarkoitus monipuolistaa Pudasjärven elinkeinomahdollisuuksia ja laajentaa yhteistyötä. Lisäksi koko toiminnassa olisi alusta asti mukana kansainvälisyys.

– Unelmatehas avaisi pienille yrityksille kanavia kansainvälisille markkinoille, Pietiläinen toteaa ja uskoo, että maailmalla on kysyntää pudasjärveläiselle osaamiselle.

Tiloissaon jovalmiina teknisiäedellytyksiämonelle alalle.
Seuratkaa uutisianettisivuiltamme.