Unel­ma­teh­taan lai­nas­ta ää­nes­tys val­tuus­tos­sa – yhtiön toi­min­ta käyn­nis­ty­mäs­sä

Valtuuston oikealta laidalta tuli Auri Haatajaa lukuunottamatta vahva tuki kaupunginhallituksen esitykselle.
Valtuuston oikealta laidalta tuli Auri Haatajaa lukuunottamatta vahva tuki kaupunginhallituksen esitykselle.
Kuva: Toivo Kiminki

Unelmatehas Oy:n hallituksen kaupungilta joulukuussa pyytämä yhtiön meneillään olevassa käynnistysvaiheessa välttämättömänä pitämä 50 000 euron pääomalaina irtosi kaupunginvaltuustossa vasta pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen.

Vasemmistoliiton Paavo Tihinen piti Unelmatehasta tarpeellisena, mutta esitti pääomalainan sijaan kaupungin samansuuruisen rahan sijoittamista yhtiön osakepääomaan.

Äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys myöntää pääomalaina voitti Tihisen esityksen äänin 18-12.

Keskustan ryhmä oli Auri Haatajaa lukuunottamatta voittaneen esityksen kannalla.

Lisätukea voittanut esitys sai kokoomuksen Aune Ekdahlilta, perussuomalaisten Kari Tykkyläiseltä ja Olavi Käreltä sekä omaan Liberaalipuolueen valtuustoryhmään perussuomalaisista siirtyneeltä Toivo Miettiseltä.

Vasemmistoliiton, SDP:n ja Pudasjärven puolesta -kaksikon rivit pitivät äänestyksessä, mutta voimat eivät riittäneet kaupunginhallituksen esityksen kaatamiseen.

Unelmatehas Oy on 100-prosenttisesti Pudasjärven kaupungin omistama yhtiö. Unelmatehas Oy on käynnistämisvaiheessa oleva monialayritys.

Tavoitteena on, että Unelmatehas Oy:ssä kartoitetaan ja käynnistetään lähiaikoina erilaisia liiketoimintoja. Tavoitteena on lisätä työllisyyttä.