Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Um­pi­han­ki­hiih­don ras­til­la rat­ko­taan erä­tai­to­ja – kaksi ras­ti­val­vo­jaa kertoo mitä teh­tä­vä­ras­teil­la ta­pah­tuu: "Kir­ves­tä ei ole us­kal­let­tu antaa, ettei satu va­hin­ko­ja"

Umpihankihiihdossa kilpailijat voivat suorittaa tehtäviä, joista saa aikahyvitystä. Tehtävärasteilla on vapaaehtoiset, jotka ovat olleet mukana vuodesta toiseen.

Syöte
Illalla nuotio lämmikttää ja valaisee niin tehtävärastilla kuin yöpymispaikallakin. Nuotion ääressä kerrotaan monenlaisia tarinoita.
Illalla nuotio lämmikttää ja valaisee niin tehtävärastilla kuin yöpymispaikallakin. Nuotion ääressä kerrotaan monenlaisia tarinoita.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Umpihankihiihdon osallistujia tulee tehtävärastipaikalle metsän keskelle, nuotion loisteeseen. Väliin rastilla on jopa ruuhkaa ja kilpailijat joutuvat odottamaan vuoroaan. Väsyneet kilpailijat saattavat jopa purnata viivästystä.

Reijo Vuorinen ja Mauno Kaijala ovat olleet mukana tehtävärastilla lähes joka kerta.

Lue tämä ja muut Syötteen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_