Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Tulva kat­kais­sut Län­si­ran­nan­tien ar­viol­ta vii­kok­si – Iijoen ran­noil­la va­rau­dut­ta­va myös veden nousuun

Iijoen tulvahuippu koetaan kuluvan viikon aikana. Jokirannan kiinteistönomistajia kehoitetaan varautumaan veden nousuun.

Pudasjärvi

Tulvahuippu lähestyy Iijoella. Pudasjärven tulvahuippu ajoittuu kuluvan viikon ajalle, kertoo Pohjois-Suomen ely-keskus tiedotteessaan. Ely-keskuksen tiistaisen twitter-päivityksen mukaan Pudasjärven itäpuolella Länsirannantie on poikki tulvaveden vuoksi. Vesi virtaa Jongunjärvestä Kiiminkijoen valuma-alueelle tien ylitse suoalueelle ja edelleen Nuorittajoen kautta Kiiminkijokeen. Tämän hetken arvion mukaan tie on poikki noin viikon verran. Liikennöintiä tulvaveden katkaisemalla tiellä on syytä välttää.

Tulva noussee Iijoella tasolle, jossa yksittäisiä vapaa-ajan asuntoja voi olla kastumisvaarassa.

Ely-keskus kehottaa jokivarsien asukkaita ja kiinteistön omistajia seuraamaan tulvatilannetta ja varautumaan siihen tarpeen mukaan. Irtotavara kannattaa kerätä pois tulvan tieltä ja alavilla paikoilla kannattaa mahdollisesti myös varautua rakennusten suojaamiseen, muistuttaa ely-keskuksen tiedote.

Myös pienemmät porot ovat alkaneet tulvia. Kongasoja Pudasjärvellä.
Myös pienemmät porot ovat alkaneet tulvia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin