Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tsemp­piä työhön! - täl­lai­sia ter­veh­dyk­siä ja ohjeita uusi kirk­ko­her­ra sai työn alkuun

Pudasjärvellä muualta vierailleita muistettiin lopuksi kukin ja kättelyin. Vasemmalta: Heikki Nissinen, Tuomo Törmänen, Hannele Salmi, Samuel Salmi, Arvo Niskasaari, Terttu Puurunen, Maire Puhakka ja Tuulikki Tihinen. Kirkkoherra Timo Liikanen lauloi juhlaväelle kanttori Jukka Jaakkolan säestyksellä.
Pudasjärvellä muualta vierailleita muistettiin lopuksi kukin ja kättelyin. Vasemmalta: Heikki Nissinen, Tuomo Törmänen, Hannele Salmi, Samuel Salmi, Arvo Niskasaari, Terttu Puurunen, Maire Puhakka ja Tuulikki Tihinen.
Pudasjärvellä muualta vierailleita muistettiin lopuksi kukin ja kättelyin. Vasemmalta: Heikki Nissinen, Tuomo Törmänen, Hannele Salmi, Samuel Salmi, Arvo Niskasaari, Terttu Puurunen, Maire Puhakka ja Tuulikki Tihinen.
Kuva: Maiju Teeriaho

Seurakuntakeskuksella alkoivat juhlallisuudet heti Timo Liikasen virkaan asettamisen jälkeen. Kirkkoherraa muistivat monien tahojen edustajat.

Kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Terttu Puurunen mainitsi puheessaan alkuun siitä vaikeudesta, jonka kirkkoherran viransijaisuuksien putki on seurakunnan päätöksenteossa aiheuttanut:

– Suunnittelun ja toteutuksen aikana hankkeet on pitänyt avata vielä toistamiseen kirkkoherrojen vaihtumisen yhteydessä. Voi vain miettiä, mitä tällaisesta päätöksenteosta tulee.

Puurunen antoi aloittavalle kirkkoherralle ohjeita, toivotti hänet lämpimästi tervetulleeksi ja välitti seurakuntanuorelta viestin:

– Tsemppiä työhön Suomen parhaassa seurakunnassa!

Piispa Samuel Salmi taasen muistutti puheessaan, että pappien vaihtumiseen on kätkeytynyt siunaus:

– Seurakunnassanne on opittu toimimaan yhdessä. Itseymmärryksenne on hyvin korkealla.

Kaupunginjohtaja Tomi Timonen kehui seurakunnan ja kaupungin yhteistyötä mutkattomaksi ja arveli sen myös säilyvän mutkattomana.

– Haastan, että miettisimme yhdessä, mitä seurakunta ja kaupunki voisivat vielä kehittää kuntalaisten hyväksi.

Timonen asetti lähtökohdaksi sen, että Liikasen pesti kunnassa on pitkä palvelus.

Paavo Pikkuaho esitti sotaveteraanien tervehdyksen:

– Veteraanien keski-ikä on Pudasjärvellä 92 vuotta. He tarvitsevat ja toivovat ennen kaikkea myös henkistä tukea ja apua. Tunnen sinut (Liikanen) pikkupojasta saakka ja paneutumisesi asioihin on ollut aina vahvaa ja jämerääkin, Pikkuaho ilmaisi luottamustaan.

Vt. lääninrovasti ja Taivalkosken kirkkoherra Tuomo Törmänen mainitsi, että he ovat Liikasen kanssa Suomen nuorimpien kirkkoherrojen joukossa.

– Meillä on jo ensimmäinen tapaaminen Timon kanssa sovittuna. Ajelen Pudasjärvelle ja katselemme ja pohdimme elämää ja tulevaa, hän lausui ja tuli samalla paljastaneeksi Liikasen nopean toiminnan mieheksi.

Suomussalmen kirkkoherra Risto Kormilainen nauratti kuulijoita sanomalla, että jospa Suomen parhaasta seurakunnasta hyvä valuisi alaspäinkin.

Kormilainen viittasi toki Jumalanpalveluksiin, joita seurakunnat voivat yhdessä järjestää rajamaillaan.

– Näljängän kirkkoon ovat molempien seurakuntien papit tervetulleita pitämään Jumalanpalveluksia.

Utajärven seurakunnan kirkkoherra Heikki Nissinen puolestaan kehui Liikasen olevan nuori, virkeä, vireä ja taitava pappi, joka osaa myös soittaa ja laulaa.

– Mutta Jumala kuljettaa ja johdattaa, niin kuin hän on nyt johdattanut Liikaset tänne Pudasjärvelle, Nissinen totesi.

Tyrnävän seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Maarit Rajander-Suoniemi toi mukanaan täyden ämpärin, jossa luki ”Timon marjaämpäri”. Huumoripitoinen selviytymispakkaus ei kuitenkaan ollut täynnä marjoja, vaan kaikenlaista tarpeellista makkarasta ja verkkomerkeistä sääskimyrkkyyn.

– Täytyy onnitella Pudasjärven seurakuntaa. Liikanen on rohkea työssään ja hän antoi meille tosi paljon, Rajander-Suoniemi kehui.

Antto Joutsiniemi toi Herättäjä-Yhdistyksen tervehdyksen. Hän kehotti viranhaltioita miettimään, miten he voivat olla luomassa yhteisönsä menestystä ja olla ohjaamassa ihmistä hänen kasvussaan.

Rovasti Erkki Piri mainitsi Pudasjärven uuden kirkkoherran törmäävän varmasti jatkossakin kysymykseen siitä, onko hän kaikkien pappi. Piri mainitsi Liikasen perineen isovanhemmiltaan Jongunjärven Piiraasta piirteen olla halveksumatta ketään.

Pirillä oli sanottavaa myös seurakunnalle:

– Ottakaa hänet rakkaasti vastaan. Se on seurakunnan vastuu.

Seurakunnan talouspäällikkö Maire Puhakka puhui Liikaselle työyhteisön arvoista, joita ovat muun muassa armo, arvostus, avoimuus ja positiivinen ilmapiiri.

Timo Liikanen vastasi saamiinsa tervehdyksiin lämpimästi kiitäen.

– Täällä on hyvä olla, tänne on hyvä tulla. On kuin olisin saanut tulla kotiin.

Tsemppiä työhön Suomen parhaassa seurakunnassa!