LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

THL ra­por­toi maa­nan­tai­na 451 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Poh­jois-Poh­jan­maal­la 20 tau­ti­ta­paus­ta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina 451 uutta koronavirustartuntaa.

Maanantaisin tartuntamäärä on usein seuraavia päiviä pienempi, sillä viikonloppuisin ei yleensä yhtä paljon testejä kuin arkisin.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja todettiin 20, joista 15 Oulussa, kolme Ylivieskassa, yksi Kempeleessä ja yksi Kalajoella.

Yleinen koronatilanne Ylivieskassa on heikentynyt ja kaupungissa toimiva lukio on siirretty etäopetukseen täksi viikoksi. Sunnuntaina lukiolla todettiin koronavirustartunta. Toistakymmentä henkilökunnan jäsentä ja suuri joukko oppilaita on määrätty karanteeniin.

Kainuussa uusia tartuntoja todettiin neljä, niistä kolme Kajaanissa ja yksi Sotkamossa. Lapissa tartuntoja oli 31, joista kaikki Rovaniemellä.