Koulut alkaa: Pu­das­jär­vel­lä syys­lu­ku­kau­den kes­ki­viik­ko­na aloit­taa yli 900 pe­rus­as­teen op­pi­las­ta – katso kou­lu­jen op­pi­las­mää­rät

Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Mielipidekirjoitus

Teks­ta­rit ja soi­tot:" Kuka tai ketkä on se taho, joka pitää Ki­pi­näs­sä jo­ki­ran­nal­la laavua kun­nos­sa"

Syksyn satoa viime tipassa
Syksyn satoa viime tipassa
Kuva: Hannu Blomster

Voit lähettää numeroon 0400 280671 teksti- ja kuvaviestejä, nyt myös WhatsUpilla julkaistavaksi. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan. Toimitus voi muokata viestejä.

Nuoriso pysäköi K-supermarketilla kierrätyslaatikoiden eteen niin, että asiointi niille estyy. Tätä on jatkunut jo koko kesä. Kun asiasta menee huomauttamaan, niin saa uhittelua vastaan. Mihin on kadonnut vanhempia ihmisiä kohtaan tunnettu auktoriteetti ja asenne. Nuorille olisi hyvät tilat nyt ABC:lla, ehkä he siirtyvät sinne.

Paljon puhutaan ja kirjoitetaan Hirsihovista. olisi kiva tietää, kuka on nimen keksinyt?

Lukijan kynä keskiviikko 1. syyskuuta. Kirjoituksessa käsiteltiin Pudasjärven kaupunkikuvan muuttumista. No ajatellaanpa niin, että kaikki pysyisi samanlaisena vuosikymmenestä toiseen ja juuri mikään ei muuttusi? Sitten valitettaisiin siitä, että mitään ei kehitetä ja kaikki vain polkee paikallaan. Tehtiinpä niin tai näin, niin valituksen aihetta löytyy jos niin haluaa. Ajat ja tarpeet muuttuvat ja aika tekee tehtävänsä rakennuksissa ja kulkuväylissä. Kaupunkikuva on mielestäni mennyt parempaan suuntaan ja hyvä niin.

Äkkiäpä ABC Pudasjärvi valmistui. Toivottavasti ei tule sisäilmaongelmia.

Kuka tai ketkä on se taho, joka pitää Kipinässä jokirannalla laavua kunnossa. Vessa huoltamatta, eipä viitti asioida. Nimimerkillä kalastusluvat maksettu.

Mistä löytyy karttoja tai tietoja Pudasjärven retkeilyreiteistä ja tulipaikoista?

Kaupunkikuva muuttuu koko ajan ja hyvä niin. Olisi aika jämähtänyttä mikäli samat rakennukset ja samat näkymät koko ajan. Vanhaa on hyvä säilyttää, mutta vain silloin jos sillä on arvoa ja käyttöä. Uutta on rakennettava kestävästi, että se voidaan säilyttää tulevinakin vuosikymmeninä, mutta muutos on jatkuvaa.