Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tehdään kes­tä­väs­tä arjesta entistä hel­pom­paa ja hou­kut­te­le­vam­paa

Keskusta, Se kotimainen, on tunnettu perinteisesti vankkana aluepolitiikan osaajapuolueena. Koko Suomi on kohteena. Aluepolitiikan ydin kaipaa hieman virittämistä. Tarvitseeko alueiden yhteistyö tiivistämistä, missä on päällekkäisyyttä, mitä on aluepolitiikan arki?

Pohjois-Suomen osalta elinvoiman ehdoton edellytys on saada kaksoisraide maaliin. Maailmanpoliittinen tilanne heilautti meidän kansallista logistista painopistettä itärajalta länsirajalle.

Tässä kaksoisraideasiassa olisi kaikki kivet käännettävä, ilman viivyttelyä. Tarpeellista olisi kaikkinainen logistinen vahvistaminen. Logistiikka on osa turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.

Poliittisesti elämme yhden aikakauden päättymistä ja uuden ajattelun ja toimimisen uudelleenmuotoilua. Kestävä ilmastoa ja luontoa vahvistava talous mahdollistaa Suomen hyvinvoinnin. Pandemia-aalto nopeutti osaltaan ymmärrystämme, että oma pärjäämisemme on täysin riippuvainen ilmaston ja luonnon sopuisesta tilasta.

Luontokatoa, ilmastokriisiä ja luonnonvarojen ylikulutusta on ratkottava kokonaisuutena, ja kuitenkin muistaen suomalaiset olosuhteet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.