Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

NÄIHIN AIKOIHIN: Näihin ai­koi­hin 13: Tulva vei tuo­ma­ri­ko­pin, nätti karhu ilah­dut­ti pi­ha­pii­ris­sä – mutta mitä tehdään pi­le­tos­suil­la?

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Tai­val­kos­ken kir­kon­ky­län ala­kou­lun re­mont­ti on jo 2,5 kuu­kaut­ta myö­häs­sä – Kunnan tek­ni­nen joh­ta­ja: "Jos si­sä­il­ma­on­gel­ma jatkuu, työ on mennyt huk­kaan"

Taivalkosken kirkonkylän alakoulun remontti on jo kaksi ja puoli kuukautta myöhässä sovitusta. Viivästyksen syynä on se, että koulun sisäilma ei remontin jäljiltä vastaa urakkasopimuksessa sovittua P1-tasoa, kunnan tekninen johtaja Varpu Paakinaho-Heikkinen kertoo.

– Muun muassa rakennusaikainen pöly on päässyt leviämään saneeratulle alueelle. Käytännössä olettama on, että rakennusaikana urakoitsija olisi tehnyt työt niin, että pölyt olisi poistettu ennen kuin alakatot pannaan kiinni. Silloin tällaista ongelmaa ei olisi päässyt syntymään. Nyt alakatot on pantu kiinni ja kun ilmastointilaitteisto on pantu käyntiin, pöly on päässyt leviämään tiloihin.