Koulut alkaa: Pu­das­jär­vel­lä syys­lu­ku­kau­den kes­ki­viik­ko­na aloit­taa yli 900 pe­rus­as­teen op­pi­las­ta – katso kou­lu­jen op­pi­las­mää­rät

Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Tai­val­kos­kel­la ui­ma­hal­li piti avata maa­nan­tai­na, mutta tieto kulki huo­nos­ti

Kuusamon uimahallissa, kunto- ja palloilusaleissa sekä jäähallissa otetaan tiistaina käyttöön 20 hengen kävijämäärärajoite kerralla tilaa kohden. Lisäksi tiloihin pääsemiseen tarvitaan jälleen tiistaista lähtien koronapassi.
Kuusamon uimahallissa, kunto- ja palloilusaleissa sekä jäähallissa otetaan tiistaina käyttöön 20 hengen kävijämäärärajoite kerralla tilaa kohden. Lisäksi tiloihin pääsemiseen tarvitaan jälleen tiistaista lähtien koronapassi.
Kuva: Mikko Halvari

Taivalkoskella avataan urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja, sillä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purki niitä koskevan koronasulun.

Kunta kertoi maanantaina verkkosivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa, että ennen joulua kiinni pantu uimahalli "avataan tänään" ja että yksiköt tiedottavat aukioloista omilla sivuillaan tarkemmin.

Kunnan liikunnanohjaaja Petri Voutilainen kuitenkin kertoi Koillissanomille maanantaina iltapäivällä, että uimahallia ei ehditä avaamaan maanantaina.

– En ole vielä saanut tietoa siitä, rajoitetaanko uimahallissa kävijämäärää vai käytetäänkö siellä koronapassia, Voutilainen sanoi.

Taivalkosken kunnan tiedotteen mukaan kunnan kokoustilat on toistaiseksi suljettu kunnan ulkopuoliselta käytöltä. Kunta suosittelee kokoontumista etänä.

Kunta muistuttaa tiedotteessaan, että myös urheiluseurojen ja ryhmäliikunnan järjestäjien tulee aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti tehdä kirjallinen suunnitelma koronaturvallisuuden toteuttamiseksi muun muassa ryhmäliikunnassa.

Myös Pudasjärvellä on ilmoitettu uimahallin ja sisäliikuntapaikkojen avautumisesta kuntalaisille. Aiheesta lisää tässä jutussa.

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat Pohjois-Pohjanmaalla huipussaan. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin viikonlopun aikana yhteensä 1168 uutta tartuntaa, joista 894 Oulussa.

Taivalkoskella on todettu viime viikkoina vain muutamia uusia koronatartuntoja.

Aluehallintovirasto purki tiloja koskevan sulun ja rajoitti tilaisuuksia
Reino Hämeenniemi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tiedotti 8.1.2021, että virasto purkaa aiemman Pohjois-Pohjanmaan muiden muassa urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun välittömästi, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty.

Perusteluna ratkaisulle on, että sairaalahoidon ylikuormituksen uhka on tällä hetkellä väistynyt. Siksi harrastustilat, kuten uimahallit ja ryhmäliikuntatilat, on mahdollista avata. Tiloissa tulee kuitenkin toimia terveysturvallisesti aiempien määräysten mukaisesti, virasto muistutti ja viittasi päätökseensä 4.1.2022.

Aluehallintovirasto ilmoitti tiedotteessaan 8.1.2021, että virasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä Pohjois-Pohjanmaan kunnissa 9.1.–31.1.2022. Pienet (korkeintaan 5 henkilön) ulkotapahtumat sallitaan, ja tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että aluevaalien ehdokkaat voivat tavata äänestäjiä ulkotiloissa.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona, aluehallintovirasto ilmoitti.