Vauvat: Pu­das­jär­ven vuoden en­sim­mäi­nen vauva syntyi etu­ajas­sa – Vä­hä­kuo­puk­sen per­hees­sä iloi­taan pik­ku­vel­jes­tä

Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tai­val­kos­kel­la ha­lu­taan lii­ket­tä kirk­koon, mutta ei twerk­kiä alt­ta­ril­le: kir­kos­sa pe­lä­tään tanssia ja kirkon ul­ko­puo­lel­la pyhää – Koil­lis­maan some lei­mah­ti, kun tanssi mai­nit­tiin

Taivalkoskella halutaan tarjota mahdollisuus liikkeen sisällyttämiselle jumalanpalveluksiin.

Taivalkosken seurakunnan nuorisotyöntekijä Silja Huttu haluaa tuoda liikettä kirkkoon. Hän kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötä aiheesta Virsien kuvittaminen liikkeen avulla.

– Tarkoitus on saada virsiin liikettä, joka lähtee itsestä, ei väkipakolla. Vähän kuin tanssi muutenkin. Ei sitä harrasta tai tee, jos se ei lähde itsestä, Huttu sanoo.

Häntä on pitkään kiinnostanut liikkeen tuominen kirkkoon ja jumalanpalveluselämään. – Perinteinen kirkossa istuminen, messun ja jumalanpalveluksen seuraaminen on minulle hyvin hankalaa ilman, että virsien soidessa liikutan varpaitani musiikin mukana. Liikkumisen taito on rakennettu meihin ihmisiin sisään ja sitä voisi tuoda kirkkoonkin lisää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.