Suo­mes­sa 93 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Poh­jois-Poh­jan­maal­la yksi uusi tar­tun­ta

Koronatestejä tehdään nyt matalalla kynnyksellä, jotta taudin sairastajat tavoitettaisiin. Arkistokuva.
Koronatestejä tehdään nyt matalalla kynnyksellä, jotta taudin sairastajat tavoitettaisiin. Arkistokuva.
Kuva: Timo Marttila

Suomessa on todettu nyt yhteensä 9577 koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Se on 93 tartuntaa enemmän kuin perjantaina.

Pohjois-Pohjanmaalla tautiin sairastuneiden määrä on kasvanut vuorokauden aikana yhdellä henkilöllä. Sairastuneita on nyt 193.

THL:n koronakartasta ei käy ilmi, mihin kuntaan tartunta on rekisteröity. Koronakarttaan merkitään tartunnan paikkakunta vain silloin, kun kyseisellä paikkakunnalla on rekisteröity vähintään viisi koronatartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä kuudessa kunnassa on kirjattu yli viisi koronatartuntaa. Ne ovat Oulu (115 tartuntaa), Ii (10), Kempele (9), Kuusamo (9), Nivala (12) ja Raahe (10).

Muissa Pohjois-Suomen sairaanhoitopiireissä tartuntamäärät ovat pysyneet perjantain ja lauantain välillä ennallaan. Lapissa tartuntoja on rekisteröity 94, Länsi-Pohjassa 153 ja Kainuussa 89.

Viimeisen kahden viikon aikana koko maassa on vahvistettu 940 uutta koronavirustartuntaa, kun sitä edeltäneen 14 vuorokauden aikana tartuntuja oli 493.

Viimeisen vuorokauden aikana Suomessa tehtiin lähes 10 000 covid-19-testiä. Testauskapasiteetti on noin 20 000 testiä vuorokaudessa.