Suo­ja­lin­nan te­ko­nur­mi käyt­tä­jiä vaille valmis – vuorot nyt haet­ta­vi­na

Kurenpoiken jalkapallokoulun vetäjät kokeilivat tekonurmea pikaisesti ja erinomaiseksi havaitsivat. Tänne pitää päästä ja pian!
Kurenpoiken jalkapallokoulun vetäjät kokeilivat tekonurmea pikaisesti ja erinomaiseksi havaitsivat. Tänne pitää päästä ja pian!
Kuva: Toivo Kiminki

Hyvältä näyttää ja tuntuu, kehuivat Suojalinnan juuri kaupungille luovutettuun tekonurmikenttään pikaisesti tutustumassa pistäytyneet Kurenpoikien jalkapallokoulun vetäjät. Tekonurmi kenttä luovutettiin kaupungille toissaviikolla.

Kurenpoikien miesten joukkueessa pelaavat Arttu Niemelä ja Reza sekä B-pojissa pelaava Alvin kertoivat jalkapallon harjoitusmahdollisuuksien nyt kohentuvan Pudasjärvellä aivan huimasti.

– Tekonurmelle päästään keväällä heti kun kenttä on lumeton ja syksyllä vaikka lumille asti. Sarjapelejäkin tässä voidaan pelata, aitojen sisällähän on täysimittainen jalkapallokenttä.

Niemelä sanoo Suojalinnan nurmikentälle kyllä hyvin päästyn harjoittelemaankin, mutta uuden ulottuvuuden lajin harrastajille tekonurmikenttä tuo. Kentällä voi pelata myös pienemmillä joukkueilla, poikittaissuunnassa kun on kahden kentän rajat.

Kentän valmistuminen venähti muutaman viikon alkuperäisestä aikataulusta. Työmaan urakoineesta Destia Oy:stä ilmoitettiin asiasta kuitenkin hyvissä ajoin, eikä viivästymisestä taloudellisia seuraamuksia sille tullut.

Kaupungin vs.tekninen johtaja Eero Talala sanoi viivästymisen syyn olleen pitkälle venyneessä keväässä. Kenttä oli vielä luminen, kun olisi pitänyt päästä töihin.

Teknisen toimen osuus kentästä alkaa olla valmis. Sen käyttö ja kunnossapito ovat hyvinvointi- ja sivistystoimen huolena.

Eero Talala melkein hyrisi tyytyväisyyttä uutuutta silmäillessään. Hänestä Pudasjärvi on nyt saanut Suojalinnalle sellaisen urheilukeskuksen, jota kelpaa esitellä muillekin.

Vuoroja uudelle kentälle voi jo kysellä liikuntatoimistosta, hakuun ne pannaan kunhan ehditään.

Kentältä saatua maata on käytetty valliin läheisten rivitalojen yksityisyyden suojaamiseksi.

– Siinähän olisi hyvä paikka vaikka katsomolle. Se on kuitenkin tulevaisuuden asia.

Koululiikunta on myöhemmin kentän ykkönen. Iltoihin ja viikonloppuihin tullaan sinne vuoroja jakamaan muillekin.

Lomaileva liikuntapaikkamestari Heino Ruuskanen kertoi Kurenpoikien esittäneen toiveitaan vuoroista jo keväällä. Vuorot uudelle kentälle ovat haettavissa Pudasjärven kaupungin liikuntapalveluista 28.7. kello 15 saakka. Tiedusteluihin vastaa Ruuskanen.