Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pu­das­jär­ven ter­veys­ase­man aikojen saa­ta­vuus saatu pa­rem­mal­le tasolle – harva peruu aikansa

Sairaanhoitajat vastasivat viime vuonna hoidontarpeenarvio- ja ajanvarauspuhelimeen 28 500 kertaa.
Sairaanhoitajat vastasivat viime vuonna hoidontarpeenarvio- ja ajanvarauspuhelimeen 28 500 kertaa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärven terveysaseman aikojen saatavuuteen on kuluneen vuoden aikana kiinnitetty erityistä huomiota. Tilanne on saatu viime vuoden alkupuolta paremmalle tasolle:

– Sairaanhoitajalle pääsee samalle päivälle ja kiireetön lääkäriaika järjestyy 4–5 viikon sisään. Aikojen parempi saatavuus on rauhoittanut myös päivystystä, vastaava lääkäri Marianne Riekki tietää.

Kun asiakas soittaa ajanvaraukseen, hänelle vastaa aina sairaanhoitaja. Puhelun aikana tehdään hoidontarpeenarviointi, jonka perusteella asiakas ohjataan oikeaan paikkaan.

– Päivystysluontoisesti lääkärille pääsee samalle päivälle.

Tyhjäkäyttöä vastaanottoajoilla ei ole.

– Perumiset ja siirrot ovat hyvin harvinaisia. Se on merkki siitä, että hoidontarpeenarviointi tehdään hyvin, ja ajoille on oikeasti tarvetta, palveluesimies Kirsi Kipinä toteaa.

Myös Ajanvarausnumeron vastausaikoja on saatu lyhennettyä ja takaisinsoittopalvelu toimimaan.

– Aamuruuhkaan ei kannata soittaa, jos ei ole kiireellistä asiaa. Rauhallisinta soittoaikaa on kello 10 jälkeen, Kipinä tietää.

Vastaanotolla on kuusi lääkärin virkaa, ja yhteensä henkilökuntaa on nelisenkymmentä henkeä. Lisäksi käytössä on konsulttilääkäritoiminta.

– Virkoja täyttämässä on määrällisesti useampi lääkäri. Terveysaseman lääkärit jalkautuvat moneen, kuten kouluterveydenhuoltoon, neuvolaan, vuodeosastolle ja ikäihmisten palveluihin, Riekki luettelee.