Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven Suomi 100 -juh­la­vuo­den ra­hoil­le kova kysyntä – avus­tuk­sia jakoon yh­teen­sä 52 300 euroa

Suurin yksittäinen vastikään päätetty Pudasjärven Suomi 100 -avustus menee Eput Pudiksella -konsertin yhteyteen järjestettävälle ilotulitukselle.
Suurin yksittäinen vastikään päätetty Pudasjärven Suomi 100 -avustus menee Eput Pudiksella -konsertin yhteyteen järjestettävälle ilotulitukselle.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärvellä aiotaan touhuta Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä olan takaa. Kaupungin budjetissa tarjolle laittamaa sataatuhatta euroa haki laaja joukko yhdistyksiä ja yhteisöjä sekä kaupungin omia toimintayksiköitä suunniteltuine tapahtumineen.

Määräaikaan mennessä tuli 33 hakemusta, kaksi oli myöhästynyt. Yhteensä haussa oli rahaa reilut 400 000 euroa.

Sadastatuhannesta eurosta jakoon on nyt menossa reilu puolet eli 52 300 euroa. Loput juhlavuodelle korvamerkityt rahat mennevät kaupungin toimintayksiköiden hakemuksiin.

Hakemukset käsitellyt työryhmä totesi, etteivät kaikki hakemukset täyttäneet juhlavuoden tapahtumiin kaavailtuja ehtoja. Näiden hakemusten käsittely siirretään kaupungin kehittämis- ja toimintatukien jakamisen yhteyteen.

Sadastatuhannesta eurosta jakoon on nyt menossa reilu puolet.

Eniten olisi hakemusten mukaan tapahtumia järjestämässä Pudasjärven Urheilijat. Seuran lisäksi ovat euroja hakemssa sen yleisurheilu- ja uintijaosto. Myös FC Kurenpojilla on oma tapahtuma suunnitteilla.

Syötteellä on rahallista apua vailla niin metsähallitus, matkailuyhdistys, nuorisokeskus kuin joukko kylän toimijoita. Kyläyhdistyksistä hakemuksia erilaisiin tarkoituksiin on tullut Sotkajärveltä, Metsälästä, Panumalta, Livolta ja Kurenalta.

Suomi-Venäjä-seuran Pudasjärven osasto aikoo järjestää 60-vuotisjuhlansa yhteydessä myös Suomalais-ugrilainen taidesilta -tapahtuman sukukansojen nuorisolle.

Yksityishenkilöiltä on ainoa hakemus tullut muusikkokaksikolta Markku Kemppainen ja Marko Väyrynen. He ovat järjestämässä ainakin viidellä sivukylällä yhteislauluiltoja Finnhits-teemalla.

Suurin avustussumma, 10 000 euroa, on menossa ilotulituksen järjestämiseen Eput Pudiksella -tapahtuman yhteyteen elokuussa.

Muita useamman tuhannen euron avustuksia menee eri toimijoille. Taidesilta on saamassa 5400 euroa, kuten jo järjestetty SPR:n Pudasjärven osaston Meidän luokassa ei kiusata -päivä.

KurenTanssi-tapahtuma teemalla Sadan vuoden tanssi saa 4 500 euroa helmikuun lopulla järjestettävän tapahtuman kuluja kattamaan.

Rahaa on saamassa myös Metsälän kylätaloon suunniteltu sankarivainajareliefi ja sen paljastusjuhla. Paikallinen metsästysseura ja maa- ja kotitalousseura saavat tarkoitukseen 3 500 euroa.

Myös LC Hilimoja avustetaan 3 100 euroa Sisulla ja sydämellä -hyvinvointiviikolla järjestettävien Hyvän Olon Messujen kuluihin. Messuille on tarkoitus hankkia muun muassa nimekäs luennoitsija.

Pudasjärven kaupunginhallitus päätti avustusten jaosta Suomi 100 -työryhmän esitysten pohjalta.