Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­ven ko­ti­rin­ta­ma oli koko maan mit­ta­kaa­vas­sa poik­keus­ta­paus – Juha Ha­gel­berg sai pitkän kir­ja­urak­kan­sa val­miik­si

Puuttuva palanen Pudasjärven historiaa on tallennettu kansien väliin. Tuore teos kertoo kotirintaman elämästä pudasjärveläisten itsensä kertomana, mutta mukana on myös laajasti tietoa eri lähteistä.

Pudasjärvi
Toimittaja Juha Hagelberg kuvattuna Pudasjärven kaupungin keskusarkistossa. Sieltä hän on ammentanut tietoa teokseensa Elämää kotirintamalla.
Toimittaja Juha Hagelberg kuvattuna Pudasjärven kaupungin keskusarkistossa. Sieltä hän on ammentanut tietoa teokseensa Elämää kotirintamalla.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Mustavalkoisessa kuvassa kahdeksan nuorta istuu pöllipinon päällä. Kuvattavien kasvoilta on aistittavissa varovainen hymy. Ympärillä on merkkejä kovasta työnteosta: näyttää siltä, että hommat on päätetty hoitaa ja ne hoidetaan.

Kauno Nymanin arkistosta löytynyt kuva on juuri ilmestyneen Elämää kotirintamalla – "Päivät otettiin sellaisina kuin ne saatiin" -teoksen kannessa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin