Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pu­das­jär­vel­le kir­jat­tiin viime vii­kol­la 21 uutta ko­ro­na­ta­paus­ta, ja maa­nan­tai­na tuli viisi lisää – Kol­man­net ro­ko­tuk­set eden­neet verk­kai­ses­ti

Viime viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastoihin merkittiin Pudasjärvelle yhteensä 21 uutta koronatartuntaa. Taivalkoskelle uusia koronatapauksia kirjattiin seitsemän.

Maanantaina Pudasjärven tartuntamäärät nousivat vielä viidellä. Maanantaina ilmoitetuista tartunnoista osa voi olla viikonlopulta. Kun ne huomioidaan, on Pudasjärvellä todettu koko koronaepidemian aikana yhteensä 133 koronatapausta.

Taivalkoskelle ei merkitty maanantaina uusia koronatapauksia. Taivalkoskella on todettu kaikkiaan 116 koronatartunaa.

Rokotuskattavuus koheni päättyneellä viikolla hienoisesti niin Pudasjärvellä kuin Taivalkoskellakin.

Kaksi rokoteannosta oli viikon loppuun mennessä saanut 80,9 prosenttia vähintään 12-vuotiaista pudasjärveläisistä. Lisäystä edellisviikkoon on puoli prosenttiyksikköä.

Taivalkoskella kaksi rokotusta on saanut 82 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Lukema koheni viikkoa aiemmasta 1,1 prosenttiyksikköä.

12 vuotta täyttäneiden rokotuskattavuus kolmansien annosten osalta on Pudasjärvellä 11,5 prosenttia ja Taivalkoskella 16,5 prosenttia.

Kolmansia rokoteannoksia on annettu Pudasjärvellä yhteensä 785, niistä viime viikolla 278. Taivalkoskella annettiin viime viikolla 158 kolmatta rokoteannosta. Yhteensä niitä on annettu nyt 575.

Taivalkoskella jo 68,8 prosenttia yli 80-vuotiaista on rokotettu kolmeen kertaan. Pudasjärvellä vastaava lukema on huomattavasti alhaisempi, 37,2 prosenttia. Koko maan yli 80-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut nyt 54 prosenttia.

Alla oleva animaatio kuvaa rokotuskattavuuden edistymistä toisen annoksen osalta ikäryhmittäin noin kahden viikon välein.

-
Kuva: Jussi Korhonen