Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolumni
Tilaajille

Po­si­tii­vi­sem­mal­la asen­teel­la ne­ga­tii­vi­suus­har­hai­lu­jen tui­ver­ruk­ses­sa – Tun­net­ko mär­kyy­den ja kyl­myy­den vai sateen ja raik­kau­den?

Kolumni

Elämme ajassa, jolloin uutisotsikot ja suomalaisten syvien rivien barrikadit, eli somekanavat sekä keskustelu- ja tekstaripalstat huutavat kyllästymiseen asti mitä kärjistävämpiä ja kriittisempiä otsikoita sekä mielipiteitä eri asioista. Tuntuu, että pienimpiinkin ongelmiin ja epäkohtiin tarttuminen koetaan jokaisella arjen tasolla vastuulliseksi toiminnaksi, jopa kansalaisvelvollisuudeksi.

Hyvässäkin halutaan nähdä pahaa jo ihan tunnepohjalta. Tässä meille jokaiselle nykyteknologioiden mahdollistamassa spontaanissa negatiivisuusviestinnässä on kyse perinnöllisestä ominaisuudesta, jonka nimi on negatiivisuusharha.

Neurotieteilijä Rick Hansonin mukaan evoluution myötä aivomme ovat mukautuneet oppimaan huonoista kokemuksista nopeammin kuin hyvistä, koska se oli eloonjäämisen kannalta välttämätöntä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin