Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pohteen suun­ni­tel­ma Tai­val­kos­kel­la huo­les­tut­ta­vat

Saattohoito on potilaan sekä hänen läheistensä elämänlaatua tukevaa hoitoa. Vakava sairaus koskettaa myös potilaan kaikkia läheisiä. Siksi myös hoitomuotoon kuuluu läheisten tukeminen.

Taivalkosken kunta on lausunnossaan edellyttänyt Pohteelle, että palveluissa huomioitaan kuntalaisten palveluiden saanti ja esimerkiksi mahdollisuus olla saattohoidossa.

En ymmärtäisi sitä, jos esimerkiksi viiden vuoden omaishoidon jälkeen lopulta hoidettava siirrettäisiin muualle saattohoitoon, kun meillä on kotiseudulla siihen mahdollisuus.

Kokemukseni kohdalleni saadusta tuesta ja mahdollisuudesta vierailla Taivalkosken terveysaseman vuodeosastolla useasti päivässä, on nyt vuosien jälkeen kantanut minun jaksamista.

Hoitajien taito lähestyä ja tukea surua kantavia omaisia oli tärkeää – se kaikki ei ollut opittua vaan se oli heille annettu lahja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.