KEHITYSVAMMAISTEN ASUNTOLAHANKE: Katso videot: Pu­das­jär­vel­lä osoi­tet­tiin mieltä ke­hi­tys­vam­mais­ten asu­mis­olo­jen puo­les­ta – "Ke­hi­tys­vam­mai­sen voitava asua siellä, missä muutkin ih­mi­set"

Ensilumi: Lumi saattoi tulla jo jää­däk­seen, arvioi me­teo­ro­lo­gi Oskari Rockas Il­ma­tie­teen lai­tok­sel­ta

Mainos: Tutustu Ii­jo­ki­seu­dun si­säl­töön tar­jous­hin­taan, lehti + digi 3 kk 24,90 €! Tilaa tästä.

Poh­jois-Poh­jan­maal­la to­det­tiin 29 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Pu­das­jär­vel­lä kym­me­nen ta­paus­ta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi tiistaina 409 uudesta koronatartunnasta Suomessa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 623 tartuntaa, mikä on 1 580 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Pudasjärvellä on todettu kymmenen uutta koronatartuntatapausta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi tiistaina kaikkiaan 409 uudesta koronatartunnasta Suomessa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 623 tartuntaa, mikä on 1 580 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja raportoitiin tiistaina 29 kappaletta. Pudasjärvellä todettiin kymmenen tartuntaa, Oulussa kahdeksan ja Limingassa kolme. Yksi tartunta oli Iissä, Kempeleessä, Nivalassa, Pyhäjoella, Siikajoella, Siikalatvalla, Tyrnävällä ja Ylivieskassa. Pudasjärvellä on nyt kaikkiaan ollut 59 koronatapausta.

Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen toteaa Pudasjärvellä olevan nyt tartuntaryppään. Nyt on tullut kymmenen uutta tapausta ja vain jokin aika sitten ilmoitettiin kahdestatoista tapauksesta.

Mahdollisista altistumisista on ilmoitettu viikonvaihteessa Neste –huoltoasemalla la 25.9. klo12-13 ja ABC:llä on Hesburger suljettu altistumisten vuoksi.

– Osa tartunnoista on tullut karanteenissa olleiden perheiden sisällä. Osa on tapahtunut koulussa ja osasta ei vielä tiedetä mistä tartunta on tullut. Jäljitystyö on nyt aika kuormittunut.

Saukkosen mukaan ihmiset ovat nyt lähteneet liikkeelle ja nuorilla rokotuskattavuus on vielä matalalla.

– Helposti lähipiiri saa nyt sitten tartunnan, jos ei ole rokotuksia. Kannustan nuoria käymään rokotuksella ja käyttäytymään varovaisesti. Lisäksi olisi käytävä herkästi testeissä, jos ilmenee oireita. Oireisena ei saa mennä kouluun tai liikkua kodin ulkopuolella.

– Enää ei koko koululuokkaa laiteta karanteeniin, koska on todettu, etteivät nuoret saa niin herkästi tartuntaa. Vain lähimmät kaverit laitetaan karanteeniin.

Tarkempaa tietoa koronan leviämisestä saadaan keskiviikkona.

Edit. Juttuun lisätty Saukkosen kommentit klo 15.40