SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Pin­ta­mo­lai­nen Teijo Iinatti ylsi kär­ki­pää­hän, jä­sen­ten­vä­li­nen voitto läm­mit­ti – Jani Ikonen uusi viime vuoden mes­ta­ruu­den yk­si­lö­sar­jas­sa

Teijo Iinatti selvitti kovan hiihtourakan sunnuntaina ja ylsi neljänneksi yksilösarjassa. Kilpailun sihteeri Marko Koivula onnitteli. Pintamolainen Teijo Iinatti näytti kuuluvansa umpihankihiihtäjien eliittiin hiihtämällä neljänneksi yksilösarjassa. Voittaja Jani Ikonen selvitti umpihankiosuuden tasaisella vauhdilla. Tiukoille ottivat raskaat olosuhteet voittajankin, Jani Ikonen maalissa.
Teijo Iinatti selvitti kovan hiihtourakan sunnuntaina ja ylsi neljänneksi yksilösarjassa. Kilpailun sihteeri Marko Koivula onnitteli.
Teijo Iinatti selvitti kovan hiihtourakan sunnuntaina ja ylsi neljänneksi yksilösarjassa. Kilpailun sihteeri Marko Koivula onnitteli.
Kuva: Toivo Kiminki

Nyt oli olosuhteet sitä mitä niiden umpihankihiihdossa kuuluu olla, tuumaili sunnuntaina yksilösarjan neljännelle sijalle sivakoinut pintamolainen Teijo Iinatti.

Hiihdon raskautta kuvasti hänestä se, että aikaa meni parhaillakin liki kaksi tuntia, yleensä kun pikataipaleesta on selvitty tunnissa. Upottavan lumen lisäksi pulmia tuotti suksien voitelu.

– Lähtöpaikalla meni vielä voitelu uusiksi. Silti tahtoi sukset paikoin jäätyä. Lauantaina keli oli vielä pahempi, monet kerrat jouduttiin Huovisen Karin kanssa jäitä pohjista rapata.

Ei se sunnuntain meno mahtanut hiihtoa muistuttanut, mutta hyvältä tuntui kun alkoi edellä lähteneiden selkiä vastaan tulla. Mutta kovimmat kyllä selvästi erottui, Jani Ikosen ja Ari Komulaisen menosta näki että tekniikka toimi tuollakin lumella, Iinatti muisteli.

– Kyllä se itsellä meni ihan yläkanttiin. Tulihan siinä vielä jäsentenvälisen kisan voitto, velimies Tapio Iinatti, naapuripitäjän Mauri Rokolampi ja oman kylän mies Kari Huovinen kun taakse jäivät.

Lisärastit olivat tällä kertaa Teijo Iinatin mielestä oikein sijoitettu kun olivat riittävän hajallaan ja kaukana perusreitistä. Hänestä niiden tarkoituskin on tehdä eroja hiihtäjien välille.

Sen verran tehtävät tuottivat vaikeuksia, että parantamisen varaa jäi, mies mietti. Mutta neljäs sija osoitti, että vuoden takainen menestys, Iinatti oli silloin kuudes, ei ollut sattumaa. Harjoittelua umpisella oli Pintamon miehellä takana nelisensataa kilometriä.

Takavuosien mestareista Juha Julkunen hiihti toipilaana tavoitteenaan vain läpi selviäminen. Tuomo Ahola keskeytti lauantaina myös sairastelun vuoksi.

Retkeilymielellä kisan selvittivät täkäläisistä Juha Ronkainen, Matti Tyni, Pentti Kaijala ja Eero Honkanen. Yksilösarjan ainoa nainen oli Sari Kotaniemi. Hän selvitti lauantain tehtävärastit kaikista kilpailijoista parhaiten, vain neljä sakkominuuttia.