Pik­ku-Syöt­teel­lä avataan uusi luon­to­pol­ku – Syöt­teel­lä mo­nen­lais­ta syys­lo­ma­oh­jel­maa

Viime syksynä juhlittiin kansallispuiston uusinta päiväreittiä. Se on polku Luontokeskukselta Teerivaaraan.
Viime syksynä juhlittiin kansallispuiston uusinta päiväreittiä. Se on polku Luontokeskukselta Teerivaaraan.
Kuva: Toivo Kiminki

Syötteen kansallispuiston syyslomaohjelma käynnistyy tämän viikon perjantaina.

Mukavaa, ulkoilun täyteistä ohjelmaa jatkuu koko ensi viikon. Syötteen syyspäiviin mahtuukin mukaan monenlaista, kuten kaksi pimeäretkeä, Pikku-Syötteen uuden luontopolun avajaiset, erätaitojen opiskelua, pajun punontaa ja Kuura-koiran luontoretki Naavaparran polulle.

Retket ovat maksuttomia ja niille on ennakkoilmoittautuminen luontokeskuksekselle sähköpostilla tai puhelimitse. Perheen pienimpiä pyydetään ottamaan myös vanhempi retkelle mukaan. Tapahtumiin ei tule osallistua, jos on flunssaoireita.

Perjantaina luontokeskukselta lähdetään pimeäretkelle Anninkoskelle. Lomaviikon ensimmäisenä ja toisena lauantaina kannustetaan frisbeegolfaamaan Syötteen radalla. Karttoja ja kiekkoja voi lainata luontokeskukselta.

Maanantaina vietetään Pikku-Syötteen luontopolun avajaisia. Ohjelmassa on muun muassa opastettu kierros polulle Raisa-huskyn kanssa. Lisäksi tarjolla on tulistelua ja pientä purtavaa tarjolla Pikku-Syötteen kodalla.

Tiistaina pimeäretkellä käydään Anninkoskella. Keskiviikkona vietetään lasten erätaitotuokiota luontokeskuksella. Torstaina opetellaan pajun punontaa.