Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Ii­jo­ki­seu­tu tästä!

Tilaajille

Pal­ve­lut säi­ly­vät, kun­nil­ta puolet toi­min­nas­ta pois – näin so­te-uu­dis­tus voi vai­kut­taaa Pu­das­jär­vel­lä

Oulunkaari on ollut Pudasjärvellä jo "esimalli" tulevasta sote-uudistuksesta. Henkilöstön asema on turvattu heidän siirtyessä ns. vanhoina työntekijöinä uuden organisaation palvelukseen. Tuleva aluevaltuusto tulee johtamaan sote-hyvinvointialuetta. Hyvinvointialueet toiminnassa ehkä vuoden 2023 alusta.

Pudasjärvi
Pudasjärven Hyvän olon keskukseen on valmistumassa uudet tilat terveyskeskukselle. Luottamushenkilöt ja rakentajien edustajat tutustumassa tiloihin.
Pudasjärven Hyvän olon keskukseen on valmistumassa uudet tilat terveyskeskukselle. Luottamushenkilöt ja rakentajien edustajat tutustumassa tiloihin.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärvellä uskotaan, ettei uudesta sote-uudistuksesta kuntalaisille isoa muutosta ole tulossa. Hallinnollisella puolella puolestaan muutos tulee olemaan hyvinkin merkittävä.

– Alkuun ei todennäköisesti isoa kuntalaiselle näkyvää muutosta juurikaan tule. Palvelut järjestetään uuden hyvinvointialueen toimesta jokseenkin nykyisenkaltaisina nykyisissä toimitiloissa. Oulunkaaren malli on jo vuosikymmenen vanha meidän oma paikallinen viiden kunnan ”sote-uudistus” ja malli toimii pääosin hyvin ja kustannustehokkaasti, pohtii kaupunginjohtaja Tomi Timonen.