Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ou­lu-Koil­lis­maan pe­las­tus­lai­tok­sen pe­las­tus­joh­ta­jan vastine Syöt­teen pa­lo­ase­maa kos­ke­vaan kir­joi­tuk­seen

Vastine mielipidekirjoitukseen Iijokiseutu-lehdessä 30.9.2020: Pelastustoimen lakisääteisten palveluiden palvelutasosta on säädetty pelastuslain 28–29 §:ssä. Säädösten mukaan pelastustoimen palvelutason tulee vastata paikallisia tarpeita ja onnettomuusuhkia.

Palvelutason mitoittamiseksi pelastustoimen on selvitettävä alueella esiintyvät onnettomuusuhat ja niistä aiheutuvat riskit sekä määritettävä niiden perusteella toiminnan tavoitteet, käytettävät voimavarat ja palvelujen taso.

Pelastuslaitos tekee riskienhallintatyötä, jossa tunnistetaan ja löydetään sellaisia onnettomuusuhkia, joihin pelastustoimen palvelutuotannolla on mahdollisuus vaikuttaa.

Riskianalyysi laaditaan sisäministeriön antamien ohjeiden mukaisena siten, että se antaa perusteet riskialuejaon muodostamiselle ja edelleen toimintavalmiuden sijoittamiselle pelastustoimialueella. Tämä toimintavalmius vahvistetaan nytkin kyseessä olevalla palvelutasopäätöksellä.

Syötteen alue ei muodosta varsinaisesti sellaista riskiperusteista aluetta, missä tulisi ylläpitää pelastustoimen valmiutta, mutta Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on ylläpitänyt alueella paloasemaa turvaamassa alueen väestöä ja matkailua.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin