Koulut alkaa: Pu­das­jär­vel­lä syys­lu­ku­kau­den kes­ki­viik­ko­na aloit­taa yli 900 pe­rus­as­teen op­pi­las­ta – katso kou­lu­jen op­pi­las­mää­rät

Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

On luo­vut­ta­va hank­keis­ta, jotka eivät ole pa­kol­li­sia

On kulkeututtu syyskuun puolelle. Kunnan päätöksiä on tehty muutamissa kokoksissa ja seminaareissa. Viimmeksi mainitut on valmistelua ja ns. visioita tulevaisuuteen. Ensin talouden kehityksestä.

Heikompaan, tai jopa parempaan päin. Näillä näkymin ei näytä taloustilanteessa olevan ruusuilla tanssimisen paikkaa, ja on lähestulkoon varsin tiukasti noudatettava jo edellisen valtuustokauden hyväksymää talouden sopeuttamisohjelmaa.

Ei mielestäni auta investoinneillakaan törsäily, velkarahalla, jo entiset maksuun tulevat synnit on laidaltaan maksettava.

On siis luovuttava sellaisista mielikuvitushankeista, jotka eivät ole pakollisia. Kaava-alueiden teiden ja viemäröinnit ovat asia erikseen.

Elikkä sopeuttamista on jatkettava järellisillä toimilla.

Lähtökohtahan on varmaan rahallisesti mieluinen, kun luottamushenkilöiden palkkiot alenevat 20 prosenttia ja lipsapullojen tilalle on vesikannut varattuna. On aika terveellinen lähteä matkaa tekemään.

Se mitä palveluihin tulee, niin sosiaali ja terveyspalvelut siirtyvät vuonna 2023 sotealueelle, joka on ihmisten kannalta hyvä asia, mutta sen näkee aikanaan.

Palveluita ovat kylien alueiden tiestöt, niistä tällä hetkellä on ainakin täällä Puhoksen perällä oikein hyvää kerrottavaa. Onhan esimerkiksi Haukijärven tie nyt niin hyvässä kunnossa, että ei ole ollut reiluun kahteenkymmeneen vuoteen. Josta Destialle suuret kiitokset, joihon luulen yhtyvän kaikkien tienvarsiasukkaiden ja -käyttäjien.

Lopuksi on toivottava meille ihmisille keskinäistä yhdessä elämistä sillä mielellä, että emme me kaikki ole justiinsa samanlaisi. Vaimo kysyi mieheltä, että rakastatko sinä minua, mies vastasi, että kyllä minä ilmoitan, jos asia muuttuu.

Oikein hyvää ja syksyn raikkaasta ulkoilmasta nauttimista kaikille, jotka pystyy.

Erkki Honkanen