TULVAT: Pu­das­jär­vel­le tul­va­va­roi­tus – Hyy­de­tul­vat kas­tel­leet mökkejä Poh­jois-Poh­jan­maal­la

KORONA: THL: Pu­das­jär­vel­lä jälleen seit­se­män uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – viime viikon ko­ko­nais­mää­rä rikki jo kes­ki­viik­ko­na

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Mu­sii­kil­lis­ta hem­mot­te­lua Isän­päi­vä­nä – "Mu­siik­ki ja yhdessä osal­lis­tu­mi­nen ovat yl­lät­tä­vän vahva elämää ri­kas­tut­ta­va asia"

Pudasjärvi

Pudasjärven seurakuntakeskuksessa järjestettiin isänpäivän musiikillinen hetki.
Pudasjärven seurakuntakeskuksessa järjestettiin isänpäivän musiikillinen hetki.
Kuva: Toivo Kiminki

Kauniit sävelet aloittivat isien ja perheiden juhlapäivän messussa sunnuntaiaamuna. Vt. kanttori Hannele Puhakka oli koonnut esikoululaisista ja koulujen oppilaista lauluryhmän tuomaan kaunista ja herkkää lasten laulantaa messutoimitusten lomaan. Lasten laulamisen sulokkuus ja laulujen sanat toivat lohtua ja toivoa päivän tummahkon sävyiseen tekstiin.  Lasten laulaminen riemastutti kuulijoita varmasti lähes yhtä paljon kuin lapsia itseään, kun he pääsivät oikeasti esiintymään yleisölle. Pienten esiintyjien ilmeet ja puheet vahvistivat tämän päätelmän heidän saadessa kirkkoväeltä roppakaupalla kehumisia.

Mainio musiikkitarjotin ojennettiin isille ja muulle kuulijaväelle toisen kerran seurakuntatalolla myöhemmin iltapäivällä. Lions Club Pudasjärven Hilimat järjestivät Isänpäivän konsertin kahvitteluineen ja arvontoineen. Suuri joukko musiikinnälkäisiä kuulijoita täytti seurakuntasalin penkkejä. Päästiinhän pitkästä aikaa osallistumaan yhdessä kaivattuun konserttitapahtumaan. Hilimojen presidentin Anna-Liisa Seppäsen avaussanojen jälkeen kuulimme Sari Turusen takuuvarman taidokasta kanteleen soittoa. Kaunisääninen ja luontevan varmasti esiintyvä Iida-Lotta Pihlaja lauloi vaativilla lauluillaan kuulijat ihastuksen valtaan. Vauhko Varsa-yhtyeen puhuttelevat laulut ja energinen soitto ovat omaa positiivista ja innostavaa luokkaansa. Konsertin eläväinen ja monille yleisössä olleelle uusi esiintyjätuttavuus oli Cacho Petrello. Hänen soittamansa mahtavat ikivihreät kappaleet saivat aivan uuden värin, vaikutuksen ja ulottuvuuden, kun ne tulkittiin hienosti saksofonilla.

Musiikki ja yhdessä osallistuminen ovat yllättävän vahva elämää rikastuttava asia. Varmasti on upeaa tuoda musiikillisia taitojaan toisten kuultavaksi ja iloksi, mutta upeaa ja antoisaa on nauttia esiintyjien harjoitusten ja työn korvia hemmottelevista esityksistä.

Esiintyjille ja Hilimoille suuri kiitos musiikkinautinnoista!

Sointu Veivo