Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Mön­ki­jäl­lä metsään ja muita mokia – Kuinka vie­rail­la luon­nos­sa jälkiä jät­tä­mät­tä?

Jos näkee jonkun toisen jättämiä roskia, niitäkin voi ottaa mukaansa, vinkkaa Metsähallituksen erikoissuunnittelija Ulla Matturi.

Pitkokset johdattavat retkelle Syötteen kansallispuiston maisemiin. Tänäkin kesänä luontoretkeilyn ennakoidaan kiinnostavan runsaasti.
Pitkokset johdattavat retkelle Syötteen kansallispuiston maisemiin. Tänäkin kesänä luontoretkeilyn ennakoidaan kiinnostavan runsaasti.
Kuva: Toivo Kiminki

Reppu selkään ja retkelle, on entistä useammalle mieluisin vaihtoehto juhannuksen viettoon. Suomen kansallispuistojen ja retkeilyalueiden laskurit ovat rallattaneet viime vuosina tiuhaan tahtiin. Käyntimäärät ylittivät viime vuonna ensimmäisen kerran neljän miljoonan rajan. Aikaan ennen koronapandemiaa eli vuoteen 2019 kasvua on peräti 25 prosenttia, eikä laskua ole näkyvissä.

Luonnossa liikkumisen lisääntyminen on iloinen asia, mutta kasvanut väkimäärä on tuonut myös ongelmia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin