TULVAT: Pu­das­jär­vel­le tul­va­va­roi­tus – Hyy­de­tul­vat kas­tel­leet mökkejä Poh­jois-Poh­jan­maal­la

KORONA: THL: Pu­das­jär­vel­lä jälleen seit­se­män uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – viime viikon ko­ko­nais­mää­rä rikki jo kes­ki­viik­ko­na

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Mielen pi­ris­tys­tä maail­mal­ta

Pudasjärvi

Sirkka Määtän johdolla Kaisa Nivala ja Sointu Veivo selvittivät itsensä koronapaperi- ja muiden uusien matkustuskuvioiden läpi itsensä Teneriffalle ja Puerto de la Cruziin.
Sirkka Määtän johdolla Kaisa Nivala ja Sointu Veivo selvittivät itsensä koronapaperi- ja muiden uusien matkustuskuvioiden läpi itsensä Teneriffalle ja Puerto de la Cruziin.
Kuva: Sointu Veivo

Kun on eläväinen, peloton ja uusia kokemuksia kaipaava persoona, on pantava töpinäksi ja lähdettävä vaikkapa matkalle kotinurkkia etäämmälle. Jos auringon lämpö, patikoinnit vuorten rinteillä, erikoiset nähtävyydet, mielenkiintoiset eläimet, hemmottelevat hoidot ja houkuttelevat kauppakadut kiehtovat mieltä, silloin on aika laittaa haaveet toteutumaan. Kokeneen matkaorganisaattori Sirkka Määtän johdolla Kaisa Nivala ja Sointu Veivo selvittivät itsensä koronapaperi- ja muiden uusien matkustuskuvioiden läpi itsensä lentokoneeseen viilettämään kohti Teneriffaa ja Puerto de la Cruzia. Muutaman tunnin kuluttua päästiinkin nauttimaan ”Ristin sataman” helteisestä ja ruskettavasta auringosta. Kaupungin rantapromenadilla Paseo de San Telmolla kävellessä saimme ihailla silmiä hivelevää merenkäyntiä vaahtopääaaltoineen, rohkeita surffaajia ja mustaa rantahiekkaa.

Monen tasoiset ja hintaiset kaupat ja ostospaikat tarjosivat katseltavaa ja hankintojen teon valinnanvaraa jokapäiväisten pitkien katukävelylenkkien yhteyteen. Lähes neljän tuhannen metrin korkeuteen kohoava Teide-vuori luonnonpuistoineen ja yllättävine sääolosuhteineen on kokemisen ja näkemisen arvoinen kokonaisuus. Toinen kuuluisa tutustumiskohde on Loro Pargue, jossa saa tutustua satoihin erilaisiin papukaijalajeihin ja nykyään moniin muihinkin eläimiin ja puiston merenalaiseen tunneliin.

Patikoidessamme vuoren rinteillä, puistoissa, kaduilla tai orkideapuistossa kohtasimme mieleen jääviä ja jännittäviä asioita. Erikoisimpia niistä olivat kamelit, liskot, puista riippuvat taatelit, upeat erikoiset kukat ja muut kasvit. Turvallisuutta ja levollisuutta sekä hämmästystäkin herätti matkakohteessa toteutettu totaalinen suojautuminen koronavirusta vastaan. Maskia oli käytettävä kaikissa yleisissä tiloissa. Ellei suojus ollut kasvoilla tultiin siitä heti kohteliaasti huomauttamaan. Välimatkoista ja käsidesin käytöstä pidettiin huoli. Elintarvikekaupoissa oli tarjolla kertakäyttöhansikkaat käsidesin kanssa rinnakkain.

Vaikka yhteisiä retkiä ja tilaisuuksia ei vallitsevan tilanteen vuoksi ollutkaan tarjolla, uusia tuttavuuksia ja kohtaamisia syntyi mukavasti ja luonnollisesti.

Hienosta matkasta Sirkkaa ja Kaisaa kiittäen

Sointu Veivo