Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Mat­kus­ta­jia lin­ja-au­tois­sa on jou­lu­nai­kaan en­nä­tys­mää­rä ja lippu kan­nat­taa ostaa etu­kä­teen – matkan voi joutua sei­so­maan, jos li­säau­toa ei saada: "Eihän se tur­val­lis­ta ole"

Joulunaikaan Oulun ja Kuusamon välinen matkustajamäärä linja-autoissa moninkertaistuu. Liikennöitsijät ovat varautuneet lisäautoilla. Linja-autoon saa ottaa väliaikaisesti seisomapaikoille matkustajia, mutta turvallista ei ole.

Talven vilkkain aika linja-autoliikenteessä koetaan tulevana viikonloppuna. Joulunaika sekä vuodenvaihde näkyvät Kuusamon ja Oulun välisessä reittiliikenteessä moninkertaisena matkustajamääränä.

– Tavalliseen viikonloppuun verrattaessa asiakkaita on liikkeellä moninkertainen matkustajamäärä. Tänä vuonna menoliikenteen ehdottomasti suosituin matkustuspäivä on aatonaatto. Hiljaisin matkustuspäivä on aattopäivä; monikin haluaa silloin jo keskittyä itse juhlaan, kertoo Pohjola Matka Oy:n Pohjois-Suomen aluevastaava Reijo Suhonen.

Ruka Charter Oy:n toimitusjohtaja Rainer Ronttikin kertoo, että vielä ruuhkaa ei ole ollut, mutta se on odotettavissa loppuviikolle.

– Torstai ja perjantai ovat Oulun suunnasta vilkkaimpia päiviä tulla kohti Kuusamoa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin