Ky­lä­po­ri­nat jat­ku­vat – tietoa hank­keis­ta le­vi­te­tään ke­vyel­lä­kin ot­teel­la eri puo­lil­la Pu­das­jär­veä

Reilut kaksi tuntia riitti hankeasiaa Sarakylässä. Kyläporinat jatkuvat toukokuussa Hirvaskoskella.
Reilut kaksi tuntia riitti hankeasiaa Sarakylässä. Kyläporinat jatkuvat toukokuussa Hirvaskoskella.
Kuva: Toivo Kiminki

Kahvit ja makkarat on monessa tilanteessa huomattu tekijöiksi, joilla väkeä saadaan liikkeelle ja kuuntelemaan asiaa normaalia rennommissa merkeissä.

Malli näyttää toimivan. Pudasjärven sivukylillä on aloitettu kaupungin lipun alla toimivien tällä kertaa yhdentoista hankkeen toimintaa valaiseva kyläkierros Kyläporinoiden nimellä ja väkeä riittää.

Puhoksella ja Sarakylässä paikalle kertyi kolmisenkymmentä kuulijaa, kertoi molemmissa mukana ollut Työtakomo-hankkeen Tomi Illikainen. Hankeihmiset ovat paikalla kun mahdollista, mukana on ollut muutakin kaupungin väkeä, hän tietää.

– Ajatus kyläkierroksesta, ainakin kuusi kohdetta vielä, tuli hanketoimijoiden kokoontumisessa. Sen arveltiin olevan hyvä keino vaihtaa ajatuksia kyläläisten kanssa ja levittää heille tietoa hankkeiden toiminnasta. Ideoitakin tiedetään kierroksella löytyvän.

Vaikka Sarakylän koululla hiljaisella viikolla käytiinkin, ei porinoissa hiljaista ollut. Asiaa riitti niin hankkeita esitelleillä kuin kyläläisillä.

Illikainen kertoi kiitoksia tapahtumasta saadun, eivätkä ne koskeneet pelkkää suuhunpantavaa. Ideoitakin tuli, varsinkin Laavu-hanke tuntui kiinnostavan.

Kyläporinat jatkuvat toukokuussa Hirvaskoskella.