Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ky­lä­kul­mien ikä­ih­mi­sis­tä huo­leh­dit­ta­va

Usein on ollut kysymyksiä siitä, että tarvitseeko vanhuksista huolehtia kunnan, kun on vanhushoitokin siirtynyt Pohteelle.

Nyt on jo useammassa kunnassa, etenkin maaseutukunnissa, noussut esiin miten vanhusten hoito ja muun avun tarve toteutetaan, jos esimerkiksi kunnan alueella asuu jonkun tien päässä vain yhdessä taloudessa olevat iäkkäät ihmiset.

Elikkä maaseudullakin asuvat ihmiset, on kunnilla huolehdittava, että teitä pääsee, kun apua tarvitsee, esimerkiksi sairauskohtauksen vuoksi.

Siinä ei auta tikitaalliset kyselyt, että miten menee. Pudasjärven kuntasuunnitelmassa on päätetty, että jos tien vaikutuspiirissä asuu yksi vakituinen talous, niin tien aukipitoa avustetaan, tai jos kuuluu yhteisurakan piiriin niin aurataan.

Se on ensiarvoisen tärkeää, että ikäihmisetkin tuntevat siltä osin elämisen turvalliseksi, että apu pääsee perille jos tarvitsee, ja muulloinkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.