Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuusamo heitti haas­teen ja Pu­das­jär­vi vas­ta­si: miltä kuu­los­taa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­val­tuus­ton versio Jou­lu­puu on ra­ken­net­tu -kap­pa­lees­ta? – Katso video!

Kuusamon kaupunginvaltuuston hilpeyttä herättänyt ja kiitosta kerännyt moniääninen yhteislaulu En etsi valtaa, loistoa sai jatkoa, kun valtuuston puheenjohtaja Mika Määttä haastoi Pudasjärven kaupunginvaltuuston tekemään perässä.

– Meillä on Kuusamossa pitkä perinne, että laulamme valtuustovuoden päätteeksi aina laulun. Takana on pitkä vuosi ja olemme välillä olleet valtuustossa asioista eri mieltä. Olemme joutuneet tekemään paljon tiukkoja ja vakavia päätöksiäkin. Joku kevennys hyvä on kehittää, Määttä kertoo.

Määttä ei halunnut, että perinne katkeaa hänen vetovuorollaan.

Yhteislaulu tuli yllätyksenä koko valtuustolle. Määttä myöntää, että tiesi jo etukäteen, että lopputulos olisi kirjava.

– Siitä tuli kuitenkin hyvän mielen tempaus, joka on ylittänyt uutiskynnyksen yllättävän isosti.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa