Lukijalta
Mielipide

Kunnioittaen ja muistellen kirkonmäellä – pyhäinpäivän iltana oli mahdollisuus osallistua ainutlaatuiseen tilaisuuteen

Pyhäinpäivänä sytytettiin kynttilöitä haudoille.
Pyhäinpäivänä sytytettiin kynttilöitä haudoille.

Pyhäinpäivän iltana oli mahdollisuus osallistua ainutlaatuiseen tilaisuuteen kirkkomme juhla-aukiolla. Seurakunta järjesti ensimmäistä kertaa yhden Pyhäinpäivän hartaushetkistä Riekinkankaan hautausmaan välittömässä läheisyydessä koronapoikkeustilanteesta johtuen ulkotapahtumana.

Upeasti kynttilöiden valaisema hautausmaa ja siellä vaeltavat ihmiset loivat erikoisen lämpimän yhteisöllisyyden tunnelman hartaustilaisuuden taustalle ja läheisyyteen.

Muualle haudattujen muistopaikan samoin kuin uuden uurnahaudattujen muistokummun runsas kynttilämäärä huokuivat edesmenneiden läheisten vahvasta muistamisesta.

Hartaustekstissään kirkkoherra Timo Liikanen muistutti kuulijoita elämän rajallisuudesta sekä Jumalan antamasta voimasta ja lohdutuksesta läheisen menettämisen tuottaneessa surussa ja kaipauksessa.

Hänen puheensa loi toivoa ja uskoa vielä elontiellä taivaltaville Jeesuksen kuoleman voittamisen tuottamasta armosta ja hänen huomassaan olemisen antamasta vapaudesta.

Kanttori Keijo Piiraisen ja seurakuntalaisten laulaman virren ”Sun haltuus rakas isäni” johdattamana luettiin viime Pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden pudasjärvisten ja Pudasjärvelle haudattujen nimet.

Sointu Veivo