HILLAT JA MARJAT: Hil­las­tus le­viä­mis­vai­hees­sa – Rä­mei­den ja korpien hillat näyt­täi­si­vät olevan pa­rem­pia, niillä hilla kypsyy myö­hem­min

Juuri nyt: Pi­lik­ki­viik­ko alkoi maa­nan­tai­na – Kuka on tämän vuoden pi­lik­ki­mes­ta­ri?

MIELIPIDE: Teks­ta­rit ja soitot 0400 280671: Kiitos Ku­re­na­lan ky­lä­seu­ral­le torin yl­lä­pi­dos­ta

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kun­nioit­taen ja muis­tel­len kir­kon­mäel­lä – py­häin­päi­vän iltana oli mah­dol­li­suus osal­lis­tua ai­nut­laa­tui­seen ti­lai­suu­teen

Pyhäinpäivänä sytytettiin kynttilöitä haudoille.
Pyhäinpäivänä sytytettiin kynttilöitä haudoille.

Pyhäinpäivän iltana oli mahdollisuus osallistua ainutlaatuiseen tilaisuuteen kirkkomme juhla-aukiolla. Seurakunta järjesti ensimmäistä kertaa yhden Pyhäinpäivän hartaushetkistä Riekinkankaan hautausmaan välittömässä läheisyydessä koronapoikkeustilanteesta johtuen ulkotapahtumana.

Upeasti kynttilöiden valaisema hautausmaa ja siellä vaeltavat ihmiset loivat erikoisen lämpimän yhteisöllisyyden tunnelman hartaustilaisuuden taustalle ja läheisyyteen.

Muualle haudattujen muistopaikan samoin kuin uuden uurnahaudattujen muistokummun runsas kynttilämäärä huokuivat edesmenneiden läheisten vahvasta muistamisesta.

Hartaustekstissään kirkkoherra Timo Liikanen muistutti kuulijoita elämän rajallisuudesta sekä Jumalan antamasta voimasta ja lohdutuksesta läheisen menettämisen tuottaneessa surussa ja kaipauksessa.

Hänen puheensa loi toivoa ja uskoa vielä elontiellä taivaltaville Jeesuksen kuoleman voittamisen tuottamasta armosta ja hänen huomassaan olemisen antamasta vapaudesta.

Kanttori Keijo Piiraisen ja seurakuntalaisten laulaman virren ”Sun haltuus rakas isäni” johdattamana luettiin viime Pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden pudasjärvisten ja Pudasjärvelle haudattujen nimet.

Sointu Veivo