Virantäyttö: Pu­das­jär­ven hal­lin­to­joh­ta­jan valinta etenee – kau­pun­gin­hal­li­tus esittää virkaan Henri Pätsiä

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Mainos: Iijokiseudun joulutarjous: Iijokiseutu Digi + Lehti 3 kk vain 29 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­maail­man ja työ­elä­män yh­teen­so­vit­ta­mi­ses­ta – Kou­lu­maail­ma voisi tulla tässä myön­tei­ses­sä on­gel­mas­sa vastaan vähän enemmän

Pudasjärven kaupungin hyvinvointivaliokunnassa siis oltiin huolestuneita siitä, kun nuoret tekevät töitä ja se vaikuttaa koulun käyntiin. Voi hyvänen aika, olisivat tyytyväisiä, kun nuoret ovat ensinnäkin saaneet töitä Pudasjärven kaltaisella pikkupaikkakunnalla, jossa työpaikkoja ei liiemmälti ole ja toisekseen myös käyvät töissä.

Koulumaailma voisi tulla tässä myönteisessä ongelmassa vastaan vähän enemmän. Ymmärrän sen, että ihan kaikkea ei voi koulumaailmassa työelämän puolelta hyväksilukea, mutta jos edes osan työkokemuksesta voisi opinnollistaa niin sekin olisi jo askel eteenpäin. Vaikka opetussuunnitelmissa on pysyttävä, sitäkin voi aina kyseenalaistaa, onko aivan kaikki opintoihin kuuluva sittenkään tuiki tarpeellista.

Töiden ja koulunkäynnin yhteensovittaminen voi aiheuttaa poissaoloja ja uupumusta, mutta ne eivät ole ylitsepääsemättömiä ongelmia, vaan vaativat vain jonkin verran säätämistä, oman elämänhallintaa ja molemminpuolista ymmärrystä sekä koulumaailman että työpaikan puolelta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.