SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Tilaajille

Ko­ro­na­sul­ku­jen ja -ra­joi­tus­ten sil­li­sa­laat­ti häm­men­tää Poh­jois-Poh­jan­maal­la, ensi vii­kol­la jälleen rat­kai­sun hetket – "Jos kovia sulkuja jou­du­taan jat­ka­maan, ra­joi­tuk­sia ei voi kiertää ko­ro­na­pas­sil­la"

Rautalangasta vääntäen: jos tilojen sulkupäätöstä jatketaan ensi viikolla, esimerkiksi uimahallit sekä huvi- ja teemapuistot pysyvät edelleen kiinni.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola kertoo, että rajoituksia puntaroidaan ensi viikolla.
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola kertoo, että rajoituksia puntaroidaan ensi viikolla.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Jos päät olivat rajoituksista pyörällä heti vuoden 2022 alkajaisiksi, ei Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tiistainen ilmoitus tuonut tilanteeseen ainakaan helpotusta.

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset oli jo ennen tiistaita kielletty avin päätöksellä 15. tammikuuta asti. Myös tietyt tartuntatautilain mukaiset yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat oli valmiiksi määrätty suljettaviksi 15. tammikuuta saakka.