Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ko­ro­na­nyrk­ki: Mas­ki­suo­si­tus pois­te­taan pe­rus­kou­luis­ta ja toisen asteen op­pi­lai­tok­sis­ta Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä höllensi tiistaina maskisuositusta maakunnassa. Koronanyrkin uuden suosituksen mukaan maskia ei enää tarvitse käyttää peruskouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa.

Maskin käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa liikuttaessa, koronavirustestiin hakeutuessa sekä esimerkiksi joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskin käyttöä suositellaan.

Pohjois-Pohjanmaan koronaepidemiatilanne on säilynyt tasaisena, vaikka koronapotilaiden määrät etenkin perusterveydenhuollon vuodeosastoilla ovat edelleen korkealla tasolla.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat säilyneet päivittäisen 15–20 potilaan tuntumassa. Tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrä ei ole noussut.