Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Ko­meas­ti loi­mun­neet re­von­tu­let hur­ma­si­vat sun­nun­tai­na – lä­hi­päi­vi­nä re­von­tul­ten to­den­nä­köi­syys on pie­neh­kö

Revontulia kuvattuna Toppilan yössä.
Revontulia kuvattuna Toppilan yössä.
Kuva: Timo

Oulun seudulla nähtiin maanantain vastaisena yönä komeaa revontulitaidetta taivaalla. Kalevan lukijat ovat lähettäneet runsaasti kuvia taivaan väriloistosta.

Ilmatieteen laitoksen avaruussäästä ilmenee, että seuraavien kolmen päivän aikana revontulien todennäköisyys on pienehkö. Revontulien todennäköisyyttä ilmaistaan neliportaisella asteikolla: pieni, pienehkö, kohtalainen ja suuri.

Pienehkö todennäköisyys tarkoittaa sitä, että revontulten todennäköisyys vastaa likimain pitkän ajan tilastollista keskiarvoa havaintopaikalla. Vastaava todennäköisyys oli myös viikonlopun avaruussäässä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan aurinkotuuli on Maan kohdalla melko nopeaa. Tämän taustalla on viikonloppuna alkanut koronan aukon vaikutus. Merkittävä massapurkauksia ei kuitenkaan ole tiedossa.

Sään puolesta ainakin maanantai-iltana voi olla hyvä mahdollisuus revontulien tarkkailuun, sillä illasta on odotettavissa selkeä. Tiistain osalta tilanne vaikuttaa pilvisemmältä.