VAALIKONE: Vastaa Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­neen ky­sy­myk­siin ja katso kuka voisi olla eh­dok­kaa­si

ALUEVAALIT: En­nak­ko­ää­nes­tys päättyi – ­Pu­das­jär­vel­lä vai­sum­paa, Tai­val­kos­kel­la ak­tii­vi­sem­paa kuin maa­kun­nas­sa kes­ki­mää­rin

VESI- JA VIEMÄRI: Kas­vo­mas­kit ai­heut­ti­vat tu­kok­sen vie­mä­ri­ver­kos­tos­sa – pieni hai­rah­dus saattaa ai­heut­taa isot kulut ja lopulta se näkyy veden hin­nas­sa

Tilaajaetu: Ilmoita vauvasi mak­sut­ta mukaan Ii­jo­ki­seu­dun Vauvat 2021 -koos­tee­seen tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kes­kus­tan kun­nal­lis­jär­jes­tön vastine Reijo Kent­tä­läl­le

Iijokiseudussa 25.11.2020 oli Reijo Kenttälän kirjoitus, missä vihjattiin paikallisten keskustan vaikuttajien ajavan poliittisilla toimilla poronhoitoa alas. Tämä ei pidä paikkaansa.

Kyse on maataloustuottajien edunvalvontajärjestön MTK:n sekä porotalouden ohjaus-, asiantuntija- ja neuvontajärjestö Paliskuntain yhdistyksen välisestä keskustelusta poronhoitolain osien uudistamisessa.

Keskusta toimii Pudasjärvellä aina kaupungin ja asukkaiden hyväksi ja siksi tässä asiassa on syytä vetää raja edunvalvontajärjestötoiminnalle ja kuntapolitiikalle. Pudasjärvi tarvitsee jokaisen täällä toimivan elinkeinonharjoittajan, eikä muutama uusikaan olisi pahitteeksi.

Tämän kokoluokan kaupungissa on väistämätöntä, että sama henkilö voi toimia useissa organisaatioissa samanaikaisesti, mutta tärkeintä on se, että kussakin organisaatiossa toimitaan vain sen omien arvojen mukaisesti.

Pidetään etujärjestötoiminta ja kuntapolitiikka toisistaan erillään, niin meillä kaikilla on täällä parempi olla.

Eero HyttinenKeskustan Pudasjärven kunnallisjärjestön puheenjohtaja