Kes­kus­ta nosti kan­na­tus­taan ja saa 18 val­tuu­tet­tua Pu­das­jär­vel­le –  An­ni-In­ke­ri Tör­mä­nen ää­ni­ku­nin­ga­tar

Vaalituvalla riitti väkeä jo alkuillasta. Jorma Kouva oli tyytyväinen vaalien tulokseen. Ruut Tuohimaa seurasi laskennan etenemistä jännityksellä. Valvojaisväkeä hemmoteltiin niin makeilla herkuilla kuin pikkusuolaisellakin.
Vaalituvalla riitti väkeä jo alkuillasta.
Vaalituvalla riitti väkeä jo alkuillasta.
Kuva: Marica Paukkeri

Keskustan vaalivalvojaisissa oli tiivis tunnelma. Kun ennakkoäänien laskenta valmistui, äänimääriin suhtauduttiin vielä aika maltilla, mutta selvää oli, että puolue pitää asemansa Pudasjärven suurimpana puolueena.

Vaaliväkeä hemmoteltiin monin herkuin. Kahvittelun lomassa seurattiin silmä kovana, kuinka alue kerrallaan ääntenlaskenta eteni. Aina kun joku varmisti paikkansa, annettiin raikuvat aplodit ja onnitteluhalaukset.

Lopputuloksena keskustalla oli Pudasjärvellä 59,5 %:a äänistä, mikä on 4,5 %:ä enemmän kuin viime kunnallisvaaleissa vuonna 2012.

Valtuutettuja puolue saa Pudasjärven valtuustoon yhteensä 18. Kaikkiaan valtuutettuja on 27, joten enemmistö reilu.

Anni-Inkeri Törmänen oli Pudasjärven todellinen ääniharava.
Anni-Inkeri Törmänen oli Pudasjärven todellinen ääniharava.
Kuva: Marica Paukkeri

Puolueen todellinen ääniharavan, livolaisen Anni-Inkeri Törmäsen läpimeno varmistui heti jo ennakkoäänien laskennan valmistuessa. Törmänen oli hyvin otettu saamastaan luottamuksesta.

Rökalevoitto yllätti.

– Aivan mahtavaa, kun ihmiset luottavat tällä tavalla. Ainahan sitä toivoo läpipääsyä, mutta eihän sitä koskaan voi tietää, Törmänen kuvaili tuntemuksiaan.

Uutena ehdokkaana hyvän äänisaaliin kerännyt Jorma Kouva otti uutisen läpipääsystä vastaan rauhallisin mielin.

– Työ on tuottanut tulosta. Uutena ehdokkaana ei voi olla kuin aika tyytyväinen, Kouva kommentoi.