Vapepa: Moot­to­ri­kelk­kai­li­joi­den et­sin­tä­par­tio har­joit­te­li Tai­val­kos­kel­la – näin syntyi Suomen vien­ti­tuot­teek­si­kin mai­nos­tet­tu am­bu­lans­si­vau­nu maas­to-olo­suh­tei­siin

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kau­pun­gin­joh­ta­ja näkee jo valoa ko­ro­na­tun­ne­lin päässä – "Askel on ke­veäm­pi, kun tie­däm­me, että rat­kai­su on nurkan takana"

Kaupunginjohtaja Tomi Timonen suuntaa vuoden lopulla katseita kohti tulevaa.
Kaupunginjohtaja Tomi Timonen suuntaa vuoden lopulla katseita kohti tulevaa.
Kuva: Riikka Lehtola

Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen on julkaissut kaupungin verkkosivuilla ajatuksiaan jouluun ja alkuvuoteen liittyen.

Hän toteaa, että poikkeuksellinen vuosi 2020 alkaa olla kohta takanapäin.

– Suomalaiset ovat selvinneet koronapandemiasta hienosti. Ei lienee liioiteltua sanoa, että olemme tällä hetkellä Euroopan turvallisin maa. Meillä on harvan asutuksen, pitkien välimatkojen ja luontaisen sosiaalisen käyttäytymisen kautta tiettyjä etuja selviytyä hengenvaarallisen tartuntataudin uhatessa. Näitä etuja olemme onnistuneet oikein käyttämään sekä tiedostetusti että tiedostamattamme.

Hänen mukaan Suomessa on kiistatta onnistuttu myös käytännön toimissa ja kansalaisten suojelemisessa.

– Tästä kannattaa olla ylpeä ja jopa hieman paukutella henkseleitäkin, vaikka urakkaa on vielä jäljellä.

Kaupunginjohtaja kertaa koronan tuomien muutosten vaikutusta ja sitä kuinka esimerkiksi sosiaalisten kontaktien väheneminen alkaa jo tuntua mielissä. Kaikkein suurimman iskun ovat ottaneet ne, joilla työn ja toimeentulon mahdollisuudet ovat heikentyneet tai kokonaan loppuneet.

– Onneksi valoa näkyy jo tunnelin päässä. Rokoteurakan tuleva käynnistyminen antaa mahdollisuuden haaveilla tilanteen helpottumisesta. Matkaa kyllä vielä on, mutta askel on keveämpi, kun tiedämme, että ratkaisu on nurkan takana. Nyt tarvitaan vielä jaksamista ja uskoa siihen, että ennen kaikkea omalla toiminnallamme voimme vaikuttaa tulevan kevään luonteeseen.

Timonen kannustaa viettämään joulua omassa ydinperhepiirissä ja välttämään vierailuja sen ulkopuolelle.

– Ulkoharrastukset ovat nyt meidän upeassa luonnossa ja ulkoharrastuspaikkojen lumimaailmassa enemmän kuin paikallaan. Mutta nekin siten, että joukkokokoontumisia tulee välttää. Näitä samoja oppeja joudumme noudattamaan vielä ensi vuoden puolella.

Ennen rauhallisen joulun ja turvallisen uuden vuoden toivotuksia hän vielä muistuttaa:

– Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus välittää toinen toisistamme ja antaa joulun paras lahja. Käyttäytymällä vastuullisesti ja turvallisesti osoitamme välittämistä ja rakkautta muita ihmisiä kohtaan. Yhdessä me tästäkin selviämme!