SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mielipidekirjoitus

Jou­lu­to­hi­nat avat­tiin: "Pu­das­jär­ven kau­pun­ki halusi tie­dus­tel­la kun­ta­lai­sil­ta mie­li­pi­det­tä ja ko­ke­mus­ta kau­pun­gin toi­min­nas­ta ja pal­ve­luis­ta. Rasti jom­paan­kum­paan ruu­tuun: onko kau­pun­ki ollut tosi kiltti vai tuhma"

Pudasjärvi

Viime perjantaina Joulutorilta saattoi aloittaa jouluisten suussa maistuvien mielihalujen tyydyttämisen ostamalla leivonnaisia ja muita taidolla valmistettuja herkkuja. Saattoipa siellä pelotella pienen nälänkin kadoksiin ostamalla lämmintä purtavaa. Iijokiseutu-.lehden tarjoama kuuma glögi piparin kera oli tervetullutta lämmikettä. Parhaimpia joululahjoja ovat itse tehdyt tavarat ja tuotteet.

Torikojuista löytyi taitajien omatekemiä käsitöitä, joulukoristeita ja mukavia lahjatavaroita pukinkonttiin tai itselle joulutunnelmaa tuomaan. Pudasjärven kaupungin teltalla hääri yhteisövaliokunnan jäsenet Heikki Heikuran johdolla. Eija Ikonen, Sointu Veivo ja Hannu Nissi houkuttelivat kuntalaisia osallistumaan arpajaisiin, johon palkinnot lahjoittivat kaupunki, Iijokiseutu-lehti ja Pudasjärven Yrittäjät. Ilmaiset arvat ja makoisat karkit kelpasivat niin aikuisille kuin lapsillekin.

Pudasjärven kaupunki halusi tiedustella kuntalaisilta mielipidettä ja kokemusta kaupungin toiminnasta ja palveluista. Nimettömänä vastaaminen joulupukille oli helppoa ja näpsäkkää. Rasti jompaankumpaan ruutuun: onko kaupunki ollut tosi kiltti vai tuhma Hyi! Perustelutkin sai paperille raapustaa.

Päättäjänä tuntui vallan hienolta kuulla kyselyyn vastaajilta suullisesti suuri määrä kehumiskommentteja kaupungin toiminnasta Toki parantamis- ja ihmettelymielipiteitäkin saatiin.  Palautteet otetaan kuuleviin korviin.

Valtuuston puheenjohtaja Olga Oinas-Panuma toimi reippaalla tyylillään varsinaisen Joulunavauksen juontajana. Perinteiset kaupungin, seurakunnan ja yrittäjien puheenvuorot tulivat kuuluville. Tiernapojat ja Joulupukki makeisten jakoineen kuuluvat Joulujuhlaan. Joulunavaustilaisuus on tärkeä perinteinen kuntalaisia yhteisen ilon juhlan odotuksen äärelle kokoava tapahtuma, jota odottavat kaikenikäiset kuntalaiset.

Kivaa Joulunaikaa kaikille kuntalaisille!

Sointu Veivo